hétfő - 2023. március 27.
7 °C
közepes eső
alapjarat.hu logo
95 607 Ft
100 652 Ft
D 605 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Megússza a börtönt az autópályán 417-tel közlekedő Bugatti-tulajdonos

2022. április 26. | 11:23

Az ügyészek szerint senkit sem sodort veszélybe a Chironnal repesztő sofőr.

Bizonyítékok hiányában megúszta a börtönbüntetést az a cseh milliárdos, aki korábban az Autobahn sebességkorlátozástól mentes szakaszán elérte a 417 km/órás sebességet az általa vezetett Bugatti Chironnal, erről pedig videót is készített.

Radim Passer Berlin és Hannover között, egy 10 km-es szakaszon nyomta, ami a csövön kifért, a felvétel pedig gyorsan körbejárta az internetet. A német közlekedési minisztérium nyilvánosan is elítélte a Bugatti-tulajdonost a mutatványért, mondván, hogy viselkedésével a férfi kimerítette a közúti veszélyeztetés fogalmát.

Mivel az ügy politikai nyilvánosságot kapott, a hatóság elkezdte vizsgálni a tiltott autóversenyzés lehetőségét. Az ügyészek jelezték, hogy a Chiron 3 km/órával maradt el az elektronikusan szabályozott 420 km/órás végsebességétől, vagyis elméletben nem állt fenn a veszélye annak, hogy futás közben a gumiabroncsok felmondják a szolgálatot.

Emellett arra is felhívták a figyelmet, hogy a videó készítésekor az autópálya gyakorlatilag tök üres volt, ráadásul a látási viszonyok és az időjárási körülmények rendben voltak a gyorsulási próba során. Ebből pedig azt a következtetést vonták le, hogy senki sem került veszélybe a hajnali 4 óra 50 perckor végrehajtott akció során.

A törvény szerint azt kellett volna bizonyítani, hogy a sofőr túlságosan „vakmerően” haladt a forgalomban a lehető legnagyobb sebesség elérése érdekében. Azonban nem merült fel bűncselekmény gyanúja, így Passer ellen nem emeltek vádat.

Weboldali nyitókép forrása: Depositphotos

Kedvcsináló videóval jelentkezett a BMW: így áll most az M3 Touring fejlesztése Nagyobb akkumulátort kap Európában a Hyundai Ioniq 5

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!