Rengeteg spekulációt, találgatást követően a kaliforniai gyártó maga jelentette be, hogy a Tesla Cybertruck gyártása már az idei évben megkezdődhet. Eddig több mint 500 ezren jelezték igényüket, hogy szeretnének szert tenni egy példányra a formabontó gépjárműből.

“Néhány Cybertruckot már 2021-ben le tudunk szállítani, de a termelés üteme a következő évben fog felpörögni igazán” - mondta maga Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója a cég negyedéves beszámolója alkalmával.

A meglepően szokatlan külsővel megáldott elektromos gépjármű a Tesla új austini gyárában,Texasban készítik majd. Musk igyekezett eloszlatni a kérdőjeleket a gépjármű kinézetével kapcsolatban. Elmondta, a végső dizájn kész, a tesztelés rendben lezajlott. Mindebből arra lehet következtetni, hogy Elon Musk szerint valóban ezzel a képen látható formával kerülhet forgalomba a Cybertruck, amit sokan elképzelhetetlennek tartottak, s tartanak mind a mai napig, többek között gyalogosvédelmi szempontból.

Tesla Cybertruck szemből

A gyártás folyamatához a Tesla Model Y-hez használt 6000 tonnás öntőgépnél is nagyobb, 8000 tonnás öntőgépet fognak használni, melynek segítségével egy darabban készülhet el az autó teljes hátsó szerkezete, váza. Musk szerint ez lesz a világ legnagyobb ilyen masinája, amivel a saját rekordját dönti meg, hiszen eddig a 6000 tonnás gép volt a csúcs e tekintetben.

Tesla Cybertruck oldalról

A Cybertruck változatai közül elsőként a tri-motoros, összkerekes változat gördülhet le a gyártósorokról, mely a gyári adatok szerint 2,9 másodperc alatt éri el a 100 km/h-s sebességet, és 500 mérföldes (804 kilométeres) távot lesz képes megtenni egyetlen feltöltéssel. Vontatás tekintetében 6,3 tonnával is elbír. A rozsdamentes acél külső elméletben ellenáll egy 9 mm-es tölténynek is. E modell ára 69 900 dollár, ami jelen árfolyammal számolva 20,5 millió forintnak felel meg.