Ken Block az az ember, aki a rali világában is megfordult, azonban hírnevét nem kizárólag ennek köszönheti, sokkal inkább annak, hogy a Gymkhana sorozatot elkezdték. Legsikeresebb videójuk 106 milliós megtekintést ért le. Azok az autók, amikkel az amerikai pilóta ment, rettentő erővel rendelkeznek. Most pedig a Barrett-Jackson aukciós oldal jóvoltából bárkinek lehetősége nyílik az egyik modell birtoklására. Ez az autó pedig nem más, mint a kilencedik részben használt Ford Focus RS, amely árverésnek teljes összegét jótékonysági célokra fordítják.

Ken Block Ford Focus RS RX modellje különleges festéssel, oldalról

A Barrett-Jackson aukciós ház elhíresülten sokszor támogat jótékony kezdeményezéseket, így teszi ezt most is. Steve Davis, a cég elnöke elmondta, hogy a 2020-as esztendő elképesztő nehézségeket hozott sokak számára, így szeretnének most is segíteni. Ken Block kedvezményezettje pedig a Team Rubicon nonprofit szervezet lett, amely igyekszik segíteni a rászorultaknak.

Ken Block a Gymkhana kilencedik részében egy móló határán driftelve, oldalról

De nézzük az autót. Ez egy 2016-os Focus RS RX, ami nyilván nem egy utcai verzió. Az autó motorja egy a Ford Performance által tervezett, Garrett turbófeltöltővel szerelt, 600 lóerős, 2,0 literes, négyhengeres erőforrás. Az autó kapott még megerősített futóművet és egy szekvenciális váltót. Ezeken kívül OZ Racing kerekeket, FIA-szabványos bukókeretet, és Felipe Pantone argentin művész által tervezett festést.

Az autót maga Ken Block mutatja be az aukciós oldalon. A licit majd október 22-24 között lesz megtartva.