Menthető a rommá égett Ferrari F40?

Közzétéve:
2020-06-15, 12:51

Az autó idén februárban kapott lángra az F1-es Monacói Nagydíj helyszínén.

Ha egy jármű elég értékes, a tulajdonosnak pedig rengeteg pénze van, akkor a végzetesnek látszó károkat is helyre lehet állítani. Idén februárban egy Ferrari F40-es csúnyán lángra kapott Monacóban, az autó szinte teljesen rommá égett. Az új tulajdonos most úgy döntött, szeretné helyreállítani a kocsi állapotát.

kiégett Ferrari szemből

A Ferrari tulajdonosok Facebook-csoportjában jelent meg egy bejegyzés, melyben az autó a jelenlegi, súlyosan megégett állapotában szerepel. A Ferrari Chat fórumának egyik látogatója jegyezte meg, hogy a kocsit egy németországi kereskedő vásárolta meg, méghozzá azzal a céllal, hogy helyreállítja a négykerekűt.

A képeken jól látszik, hogy fest az autó most, valamint az elszenvedett kár mértéke. Az eleje még meglepően jól néz ki, ám körbesétálva már egyre rosszabb a helyzet. A vezetőoldal megolvadt, az utastér pedig egyenesen menthetetlennek tűnik. A motortérben azért akad néhány felismerhető alkatrész, ám ezeket a helyreállítás során nem lehet hasznosítani.

kiégett Ferrari utastere

Amennyiben az F40 új tulajdonosa valóban rászánja magát a projektre, akkor ne sajnálja sem a pénzt, sem az idejét. Ehhez a modellhez ugyanis nem lehet minden bontóban pótalkatrészeket találni. A fentebb említett fórum olvasói egyelőre a restauráció lehetségességét vitatják.

kiégett Ferrari hátulról

Szerinted mit lehet kihozni egy rommá égett Ferrari F40-ből?

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

A ritka, Verde Silverstone fényezésű 1995-ös Ferrari F355 Berlinetta
2020. február 18.
A Ferrari F355 az egyik legkedveltebb sportautó, amely kigurult Maranellóból az Enzo Ferrari utáni korszakban.
Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.

További hírek