Ha egy jármű elég értékes, a tulajdonosnak pedig rengeteg pénze van, akkor a végzetesnek látszó károkat is helyre lehet állítani. Idén februárban egy Ferrari F40-es csúnyán lángra kapott Monacóban, az autó szinte teljesen rommá égett. Az új tulajdonos most úgy döntött, szeretné helyreállítani a kocsi állapotát.

kiégett Ferrari szemből

A Ferrari tulajdonosok Facebook-csoportjában jelent meg egy bejegyzés, melyben az autó a jelenlegi, súlyosan megégett állapotában szerepel. A Ferrari Chat fórumának egyik látogatója jegyezte meg, hogy a kocsit egy németországi kereskedő vásárolta meg, méghozzá azzal a céllal, hogy helyreállítja a négykerekűt.

A képeken jól látszik, hogy fest az autó most, valamint az elszenvedett kár mértéke. Az eleje még meglepően jól néz ki, ám körbesétálva már egyre rosszabb a helyzet. A vezetőoldal megolvadt, az utastér pedig egyenesen menthetetlennek tűnik. A motortérben azért akad néhány felismerhető alkatrész, ám ezeket a helyreállítás során nem lehet hasznosítani.

kiégett Ferrari utastere

Amennyiben az F40 új tulajdonosa valóban rászánja magát a projektre, akkor ne sajnálja sem a pénzt, sem az idejét. Ehhez a modellhez ugyanis nem lehet minden bontóban pótalkatrészeket találni. A fentebb említett fórum olvasói egyelőre a restauráció lehetségességét vitatják.

kiégett Ferrari hátulról

Szerinted mit lehet kihozni egy rommá égett Ferrari F40-ből?