Az Uber utódjaként számon tartott Bolt rettenetesen szúrja a budapesti taxisok szemét, akik azt is belebegtették, hogy tüntetésbe kezdenek, ha a cég a mostani formájában tovább működhet.

A taxisoknak elegük lett a Bolt nevű társaságból

A taxisok váltig állítják, hogy a Bolt sofőrjei nem felelnek meg az összes olyan jogszabálynak, amelyek a személyszállításra vonatkoznak. A cég ugyanakkor jelezte, hogy az általuk nyújtott szolgáltatás belepasszol a magyar jogszabályi rendbe. Jelen pillanatban tehát nehéz elképzelni, hogy az álláspontok közeledni fognak egymáshoz rövid időn belül.

„Tarlós István tudtával több mint négy hónapja minősítés nélkül szolgáltatnak a Bolt autói. Mivel a Taxify/Bolt szabadjelzői nem felelnek meg a követelményeknek, ezért kérjük, hogy a cég minősítését haladéktalanul vonják vissza. Tüntetés szervezését is kilátásba helyezték egyes taxisok arra az esetre, ha a Bolt autói tovább folytathatják a személyszállítást. Ez először a Városháza környékét fogja érinteni. Utána jönnek újra a hidak” – közölte Csertek István, az Európai Taxis Egyesület elnöke.

Nem sokkal később megérkezett a Bolt (korábban Taxify) válasza, a cég által kiadott közleményben az olvasható, hogy a boltosok minden olyan engedéllyel rendelkeznek, melyeket a hatóság előír, és ezeket az illetékes szakemberek folyamatosan ellenőrzik is.

A budapesti taxisok pár éve az Uberrel rúgták össze a port, abból a csatából a taxisok jöttek ki győztesen, az Uber 2016. július 24-én 12 órakor felfüggesztette a magyarországi szolgáltatását, miután nem tudott megfelelni az új taxistörvénynek.