2020. június 09. | 12:03

Csak a szerencsén múlott, hogy az ittas sofőrön kívül senki sem sérült meg.

Május végén hatalmas balesetet szenvedett az autójával egy ittas férfi Nagyatádon. A balesetről videófelvétel is készült, amelyet most közzétett a rendőrség. Sokadszorra is bebizonyosodott, hogy elfogadhatatlan kockázatokkal jár az ittas vezetés.

A nagyatádi férfi május 29-én 18 óra 25 perckor szenvedett balesetet a város belterületén. A sofőr menet közben elveszítette irányítását a járműje felett (vagy eleve nem is volt ura a kocsinak), majd kiegyenesítette a 68-as számú főút és a 661-es számú út kereszteződésében lévő körforgót, aztán pedig átszakította a kerítést és az út melletti épületnek ütközött, amelynek következtében könnyű sérüléseket szenvedett.

A rendőrök arra gyanakodtak, hogy az 50 éves férfi részegen vezetett, a gyanújuk pedig beigazolódott, miután megszondáztatták a helyi lakost. A rendőrség ismételten felhívta a figyelmet arra, hogy az ittas vezetés napjaink egyik legnagyobb közlekedésbiztonsági problémája. Az uniós terminológia a közutak második legfőbb gyilkosaként emlegeti az ittas vezetést.

Sajnos Magyarországon is sok baleset köthető azokhoz a sofőrökhöz, akik úgy érzik, nincs azzal baj, ha betintázva pattannak be a volán mögé. Csak Somogy megyében több mint 40 esetben intézkedtek a rendőrök részeg sofőrökkel szemben 2020. május 25. és június 7. között. Az egyenruhások a legtöbb esetben még időben kiszűrték a felelőtlen járművezetőket, de volt, amikor már csak a baleset bekövetkezése után tudták felelősségre vonni őket.