A Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) szeptemberi árverésén egy Lamborghini Aventador, egy Bentley Continental, egy Porsche Panamera Turbo 971, valamint egy Porsche Panamera 971 is kalapács alá kerül – derül ki az adóhatóság keddi tájékoztatásából.

A NAV Facebook-bejegyzéséhez csatolt fotó alapján könnyen beazonosítható, hogy azoktól az autókról van szó, melyeket 2020 júliusában foglaltak le egy többmilliárd forintos áfacsalással gyanúsított bűnbanda tagjaitól, akik élelmiszeripari termékek kereskedésével foglalkozó cégeket irányítottak Budapest és Győr környékén. A NAV által eddig közzétett információk alapján a bűnbanda több tízezer tonna élelmiszert, főként sajtot, csokoládét és kávét vásárolt nettó áron az Európai Unióban, majd ezeket magyarországi nagykereskedőknek és szállodai beszállítóknak értékesítették tovább.

Akkor a NAV és a Terrorelhárítási Központ közös akciója során 85 helyszínen tartottak házkutatást, melynek során bankszámlákat zároltak, illetve jelentős összegű készpénz mellett ingatlanokat, és a fent említett luxusautókat is lefoglalták. A biztosított vagyok értéke megközelíti a másfél milliárd forintot.

A fotókon látható Lamborghini és Bentley egyébként azok, amelyek fotói bejárták a közösségi médiát, miután egy győri születésű üzletember Budapesten és Győrben is nagy mennyiségben hordta velük az adománynak szánt szájmaszkokat kórházak és idősotthonok részére.

A szeptember 10-én induló NAV-os aukción most ezekre a járművekre lehet licitálni. Az adóhatóság elmondása alapján a luxusautók makulátlan állapotúak, 3-6 évesek, és a legtöbbet futott sportkocsiban sincs még 60 ezer kilométer. A legolcsóbban a Panamera 971-et lehet megszerezni, amelynek kikiáltási ára 15 millió forint. A legdrágább a zöld Aventador, amelyre 47 millió forintról indul a licit.