Nem fejleszt több dízelmotort a Renault

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2020-10-29, 16:40

A dolgok jelenlegi állása szerint az autóipari szereplők szépen lassan maguk mögött hagyják először a dízeleket, aztán a benzines belső égésű erőforrásokat is. Most a franciák tettek bejelentést.

A Renault legújabb bejelentései alapján még ott vannak a dízelmotoros autók a kínálatban, 2025 után viszont már egyetlen újat se tervez a francia márka. Erről pedig a vállalat főmérnöke, Gilles Le Borgne beszélt, aki elmondta, hogy most már csak elektromos és hibrid erőforrásokat fejlesztenek, hiszen meg kell felelniük a környezetvédelmi előírásoknak.

Renault Megane GT menet közben a naplementében, oldalról

A nagy autóipari cégek közül többek között a Mercedes is kezdi leépíteni az ilyen irányú fejlesztéseit. A kormányok pedig egyre szigorúbban szabályozzák a károsanyag-kibocsátási folyamatokat, sőt, Kína mellett Kalifornia és egyes amerikai városok is, köztük New York is betiltani készül a hagyományos ICE, azaz belső égésű motoros autók értékesítését.

A Renault-csoport, akárcsak a többi gyártó, nemsokára már kizárólag a nagyobb haszonjárművekbe és a pickup modellekben használja a dízeleket.

Amennyiben érdekelnek a Renault modelljei, nézd meg alábbi tesztünket! Ha nem indul a videó, megnézheted az Alapjárat YouTube csatornáján is.

Képek: Renault 

Kapcsolódó írások

Autó kipufogófüst
2018. december 03.
A spanyol főváros komoly szankciókat vezetett be, melyek rengeteg autós életét nehezítik meg
Diesel-t tiltó tábla
2019. május 07.
Több lépcsőben hajtanák végre a város emissziómentesítését, nagy hangsúlyt kapnak az elektromos autók

További hírek