2023. december 17. | 17:05

Ha biztosra mennél, hogy a kocsikért, vagy csak saját járgányáért bolonduló ismerősödnek megfelelő ajándéka legyen karácsonykor, ne tétovázz! Összeszedtük a TOP 10 autós cuccot.

Nyakunkon a karácsony, és még Te sem tudod, mit vegyél autórajongó barátodnak, kedvesednek vagy családtagodnak? Az alábbi listát azért készítettük, hogy ötletet adjunk azoknak, akik ismernek autóbolond embereket.

10. Autós napernyő

Bár még messze a nyári forróság, autónk belsejét a Nap által kibocsátott UV-sugarak minden évszakban rongálják. A hagyományos árnyékolókkal egy csomót kell szórakozni, hogy a helyükre kerüljenek, ráadásul sokszor mire visszaérünk az autóhoz, a tapadókorong már rég elengedett, ezért a fényes felületük tükörként még inkább bevezetik a napfényt.

Tökéletes megoldás a felforrósodó műszerfal és az idejekorán elöregedő kormány vagy bőrülések ellen az autós napernyő. Ez egyetlen mozdulattal kinyitható vagy épp összecsukható, miközben ha nincs szükség rá, nem foglal több helyet egy esernyőnél, így bárhova könnyen elrakható. Ha autós napernyőt rendelnél, kattints ide!

9. Autós porszívó

Főleg a kertes házzal nem rendelkezők számára lehet ideális választás egy kis kézi porszívó tartása. Ha az autóban magunkkal hordjuk, akkor gyakorlatilag bármikor elővehetjük – például egy szendvicsezéssel kiegészített nagycsaládos utazást követően.

Így pedig nem kell állandóan a benzinkúton talán működő vagy épp foglalt gépnél hagynunk egy csomó pénzt. A porszívók között akad egyszerű, sima szivargyújtóról működő, valamint saját akkuval rendelkező példány is, utóbbiak a drágább fajták.

8. Kutyaülés

Akinek van háziállata – gondolunk itt főként a nyúlra, macskára vagy kutyára –, az tudja, milyen koszos és állatszőrős lehet az autó ülése vagy csomagtartója egy-egy közös utazást követően. A saras lábakról vagy a véletlen „balesetekről” (vizelet, ürülék) ne is beszéljünk.

A vízálló anyagú ülés huzatként és dobozként is használható, így kosárkává összerakva kistestű állatok kényelmes és biztonságos szállítására tökéletesen alkalmas. Egy pillanat alatt összeszerelhető vagy kivehető, miközben nem marad nyom kedvencünk után. 45 x 45 x 58 cm-es méreteivel szinte bármilyen üléssel kompatibilis. Kattints ide, ha érdekel a termék!

7. Szivargyújtóba dugható inverter

Aki vadkempingezett már vagy utazott huzamosabb ideig folyamatosan, az jól tudja, hogy az autók szivargyújtójának 12V-os vagy az USB-csatlakozók 5V-os rendszeréről nem minden eszközüket láthatjuk el a szükséges árammal. Elég a laptopokra gondolni, de egy digitális kamera vagy fényképezőgép akkumulátorát is leginkább hálózati feszültségről tölthetjük.

Erre kínál ideális megoldást az autós inverter, amely DC 12V-ból csinál AC 230-at. Bár egy hősugárzót nem bírna el, 300 wattos maximális teljesítménye elég több laptop egyidejű töltésére is. A maximális biztonság érdekében túláram-, rövidzár- és hővédelemmel is ellátták, illetve figyeli a szivargyújtóból érkező feszültséget, hogy ne merítse le az autó akkumulátorát.

6. Autómentő rács

Akivel előfordult már, hogy jeges, havas vagy épp kellően saras úton elakadt, annak mondanunk sem kell egy ilyen egyszerű szerkezet valódi hasznát. Az autómentő rács ugyanis a csúszós helyzetekből képes kimenteni minket mindössze azzal, hogy a nem tapadó kerék alá helyezzük.

Ezzel akár egyedül is könnyen kiszabadíthatjuk autónkat, így nem kell segítségre várnunk, illetve egy vagyont kifizetnünk az autómentőnek. A műanyag, de erősített szerkezetű rács mindössze 2,5 centiméter vastag és 32,5 centi hosszú, így könnyen találunk neki helyet a kocsiban. Ide kattintva pillanatok alatt megrendelheted.

5. Belső hangulatvilágítás

Unod az autó belső világítását? Akkor itt az idő feldobni a hangulatot egy változtatható színű LED szalaggal, amit ott vezetsz el, ahol kényelmes.

Különböző hosszban, illetve távirányítóval vagy telefonos applikációval működtethető változat is létezik belőle. Az egyedi világításnak köszönhetően nincs többé unalmas beltér.

4. Autóvédő ponyva

Azok számára, akik az autó ragyogása és tisztasága elsődleges szempont, ám garázs híján a csillagos ég alatt kénytelenek éjszakáztatni kedvencüket, biztosan jól jön egy négyévszakos takaróponyva. Nincs többé havas, lefagyott szélvédő vagy ajtók, valamint a nyári forró napsütés sem kínozza a belső tér burkolatait.

Anyaga ezüstszínű elasztikus poliészter, amely vízlepergető tulajdonságokkal rendelkezik. Négyféle méretben (3600-4100, 4100-4450, 4450-4800 és 4800-5200 mm) beszerezhető, így a legkisebb autóktól a legnagyobbakig védelmet nyújthat a környezeti behatások ellen.

3. Autómosó szivacs és törlőkendőszett

Ugyan nem a tél az otthoni autómosás időszaka, de ilyenkor még jobban érdemes gyakran lemosni kocsinkat, hogy a sár és a leszórt só ne tegye idő előtt tönkre. Egy kis tocsogás után pedig nem árt letörölni a foltokat, hogy ne hagyjanak nyomot a karosszérián.

Ezzel a kilenc darabos tisztítókészlettel járgányunk minden elemét alaposan és óvatosan letisztíthatjuk, illetve ápolhatjuk. A mikroszálas, puha felületű eszközök jó nedvszívó képességekkel rendelkeznek, így kíméletesen távolíthatók el velük a legmakacsabb szennyeződések is.

2. Alkoholszonda, alkoholteszter

A karácsonyi rokonlátogatás egyes családoknál nem kezdődhez welcome drink nélkül. Hiába magyarázkodsz, hogy ma még vezetsz, az após csak megkínál egy kis pálinkával, mert úgyis még legalább két-három óra, mire tovább álltok.

De vajon tovább állhatsz-e már akkor? Egy megfelelő minőségű alkoholszondával erre könnyen választ kapsz. Kínálatunkban van felsőkategóriás alkoholteszter is! Hogy a krampusz ne vigye el a jogsid!

1. Menetrögzítő kamera

Elég egy óvatlan pillanat, és kész a baj. De a kétes eseteket nehéz utólag bizonyítani. Kivéve, ha rendelkezel egy jó menetrögzítő kamerával, amely helyetted is figyeli az eseményeket. Így szükség esetén bizonyíthatod ártatlanságod vagy segíthetsz másokon.

Depositphotos