Olcsóbb lesz a MOL Bubizás, amíg tart a koronavírus-járvány

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-03-19, 09:03

A BKK az online regisztráció lehetőségét is bevezeti.

Karácsony Gergely főpolgármester bejelentette, hogy a járványveszély idején a budapesti lakosok jelképes, 100 forintos összegért vehetik igénybe a fővárosi közbringarendszert, a MOL Bubit.

Az átmenetileg bevezetett 100 forintos havidíj mellett a BKK pilot jelleggel bevezeti az online regisztráció lehetőségét is.

MOL Bubi állomás a Deák Ferenc térnél

A budapestiek számára 157 gyűjtőállomás és 2071 bicikli áll rendelkezésre Óbudától Kelenföldig, a Városmajortól a József Attila-lakótelepig. A BKK és a budapesti városvezetés azért hozta meg ezeket az intézkedéseket, hogy támogatni tudja azokat az embereket, akik a koronavírus-járvány idején érthető módon el szeretnék kerülni a tömeget és a tömegközlekedést.

A BKK állítása szerint az újdonságokat már tesztelték, de kisebb technikai malőrökkel még találkozhatnak a bringázni vágyók eleinte, ezért a BKK azt kéri, hogy az emberek legyenek türelmesek és megértőek az első napokban .

„A MOL Bubi megújítását tavaszra terveztük, hiszen a 2014-ben átadott közbringarendszer a gyűjtőállomásainak és kerékpárjainak számát illetően ugyan impozáns pozícióban van, de egyszerűbb regisztrációt, fizetést, új árazási politikát, kedvezményeket tervezünk bevezetni, és foglalkozunk azzal is, hogyan lehetne javítani a bringázás felhasználói élményén. Most a járványveszély miatt tehát olyan fejlesztéseket adunk át, amelyek előkészítése már korábban elkezdődött és előrehaladott állapotban volt” – mondta el Dr. Varga Ivett, a BKK vezérigazgatója.

MOL Bubi infografika

Fontos tudnivaló, hogy a 100 forintos havidíj befizetése után alkalmanként 30 percig lehet ingyen bringázni. Ha fél óránál többet szeretnél tekerni, akkor számolj azzal, hogy a 31. perctől külön használati díjat is kell fizetned, amelynek összege a túlhasználat idejétől függően fokozatosan emelkedik. Szóval mielőtt felpattansz egy olyan bringára, amely a MOL Bubi flottájába tartozik, mindneképp csekkold a felhasználói egyenlegedet. Az egyenlegfeltöltésről és a túlhasználati díjról bővebben a hu/dijszabas.php oldalon olvashatsz. Ja, és egyszerre csak 1 kerékpárt tudnak felvenni a 100 forintos havidíjat befizető személyek, ezzel is érdemes tisztában lenni.

Az online regisztrációra a MOL Bubi honlapja mellett (molbubi.hu) a MOL Bubi alkalmazásban (Google Play Áruház: http://bit.ly/molbubi_android, App Store: http://bit.ly/molbubi_ios) is lehetőség van.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

BKK

Kapcsolódó írások

Budapesti dugó
2019. április 16.
A Budapesti Mobilitási Terv sok egyéb projekt mellett mindhárom verziója számol azzal, hogy bevezetésre fog kerülni a dugódíj a fővárosban
kerékpáros
2020. március 30.
Ahogy egyre több világváros, úgy Budapest is fejleszteni fogja a kerékpáros hálózatát a közeljövőben a világjárvány következtében.

További hírek