Öltözéke miatt rúgtak ki egy hölgyet egy kanadai Honda-kereskedésből

Közzétéve:
2020-09-17, 15:02

Az indoklás szerint a hölgy felsőruházata nem takarta megfelelően a melltartóját.

Nem megfelelő ruházata miatt elbocsátotta egyik női dolgozóját az Alberta Honda autókereskedés a kanadai Edmontonban. Az indoklás szerint a hölgy felsője átlátszott, így az nem takarta megfelelően a melltartóját.

Caitlin Bernier egy Facebook bejegyzésben számolt be a történtekről 2020. szeptember 11-én a normális munkarend szerint ment dolgozni. Amint megérkezett a kereskedésbe, szinte rögtön odament hozzá egy kolléganője, aki jelezte, hogy átlátszik a felsője. Az említett hölgy arra kérte Caitlint, hogy vegyen fel egy pulóvert, vagy menjen haza átöltözni – mindezt azért, mert a férfi vezetők kifogásolták a ruházatát. Bernier közzétette a kérdéses viseletét, a képek alapján ugyan megállapítható, hogy a felső nem látszik át teljesen, ám nem is takarja tökéletesen az alsóneműjét.

a nő öltözete fotókon
A Caitlin Bernier által feltöltött képet már 17 ezren osztották meg a Facebookon

Caitlin Bernier elmondta, hogy ugyanezt az öltözetet viselte az állásinterjún, valamint az incidens előtt pár nappal is. Ő a kérdéses napon is megfelelőnek érezte ruházatát, pulóvert felvenni pedig esze ágában sem volt, mivel a hőmérséklet 20 fok felett volt aznap.

Bernier ezt követően beszélt egy női kollégával a HR-osztályon, aki nem talált semmi kivetnivalót a ruházatában. Nem is a személyzetisek okozták a problémát, Caitlinnek a kereskedés igazgatójával kellett volna találkoznia. Ő azonban pár óra elteltével sem érkezett meg, így Bernier hazament, mivel kínosnak és felkavarónak érezte az esetet. Mielőtt távozott volna, megkérte a kereskedés dolgozóit, hogy hívják fel, amikor az igazgató megérkezik, és le tudnak ülni egy személyes beszélgetésre. A hívás meg is érkezett, a vonal másik végén a menedzser a következőket mondta:

„Úgy hallottam, nem megfelelő ruházatban jött ma dolgozni, nem követte az öltözködésre vonatkozó szabályokat, illetve nem volt hajlandó felszólítás ellenére sem átöltözni. Ezért kénytelen vagyok Önt elbocsátani” - hangoztak az igazgató szavai.

Bernier elárulta, hogy korábban kapott szexuális tartalmú megjegyzéseket férfi kollégáitól. A kirúgást természetesen negatív megkülönböztetésként éli meg, sőt, a CBC News információ szerint emberi jogi panaszt is emelt ellene. Jogászok szerint, az elmondottak alapján Berniernek jó esélyei vannak, ám ebben a kérdésben majd a bíróságnak kell döntenie.

A kereskedés állítja, hogy az öltözködési szabályokat egyenlő mérce szerint alkalmazzák, és egyszeri kihágás miatt soha nem rúgnának ki senkit. Ilyen eset szerintük csak akkor fordulhatna elő, ha valaki több alkalommal vét az öltözködési szabályok ellen, felszólításra sem hajlandó ruházatán változtatni, vagy elbocsátásnak teljesítményben keresendő okai vannak. Az Alberta Honda autókereskedés úgy véli, megfelelően jártak el Caitlin Bernier esetében.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Ronny Urland Honda motoros Trabant 601S-je
2019. október 09.
Az európai hegyi felfutó sorozaton pirított a Honda motoros Trabant.
Honda is önvezető rendszert fejleszt
2017. június 08.
A Honda célkitűzése, hogy 2025-re vezetés közben alhasson a sofőr, ne kelljen folyamatosan az utat figyelnie, valamint hogy az utazással töltött idő szórakoztató legyen

További hírek