2022. október 24. | 14:21

Az illegális szemétlerakás és a falopás megelőzésére hivatkozva telepítik a mobilkamerákat.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere tette közzé személyes Facebook oldalán, hogy az illegális szemétlerakás és a falopás ellen új eszközt vetnek be.

Hat mobilkamera már meg is érkezett, amelyekkel gyakran és véletlenszerűen változtatott helyen fognak felvételeket készíteni szerte Székesfehérvár erdőiben és zöldterületein. A kamerák időjárásállóak, lopásbiztosan és álcázva lesznek telepítve.

A kamerák képeit azonnal és folyamatosan, vezeték nélkül továbbítják, így nem érdemes azokat megrongálni, írja a polgármester.

A kamerák pontos helyét és darabszámát nem hozzák nyilvánosságra. A kamerák helyét a Városgondnokság szakemberei folyamatosan, véletlenszerűen váltogatják majd.

Az illegálisan hulladékto elhelyezők, fát lopók leleplezése esetén minden esetben feljelentést fognak tenni. A kár mértékétől függően akár többszázezer forintos bírság is kiszabható ezekért a cselekedetekért.

A polgármester hagsúlyozta, a cél a megelőzés és nem a bírságolás.

Az autósoknak érdemes tudnia, hogy ahol behajtani tilos tábla áll vagy erdészeti sorompóval találkoznak, azt az erdei utat csak gyalog, lóval vagy kerékpárral szabad használni! Autóval, túramotorral, krosszmotorral, quaddal, egyéb motoros járművel tilos. Ezt Székesfehérváron immáron kamerával is figyelhetik, habár a kamerák alapvetően nem ezzel a szándékkal kerültek kihelyezésre.

A polgármester bejegyzése alatt a legtöbb komment üdvözli a döntést, ugyanakkor egy hozzászóló néhány mosolygós emoji kíséretében megjegyezte, hogy nem csak fát lopni és szemetet le rakni járnak az emberek az erdőbe…

Nyitókép: Depositphotos

Cser-Palkovics András