A napokban tovább csökkent a Brent típusú olaj hordónkénti ára, így péntektől tovább mérséklődnek az üzemanyagárak Magyarországon. A benzin átlagára bruttó 5 forinttal megy lejjebb, míg a gázolajért a hét második felétől bruttó 4 forinttal kell majd kevesebbet fizetniük a dízeleseknek.

Kim Kardashian készül üzemanyagot tölteni az autójába
Kép forrása: Gossip On This

Szerdán, vagyis ma 3 forinttal csökkent a benzin átlagára, a gázolaj ára pedig bruttó 2 forinttal mérséklődött. Hosszú idő után tapasztalhattunk enyhülést a hazai üzemanyagárak növekedési ütemében, ami annak volt köszönhető, hogy a Brent olaj hordónkénti ára 5 dollárral mérséklődött a múlt héten (sajnos a forint nem tudott erősödni a dollárhoz képest).

A Holtankoljak.hu ma délelőtt arról számolt be, hogy a Brent olaj hordónkénti ára beesett a 60 dolláros szintig, ennek tudható be, hogy pénteken tovább csökkennek az itthoni üzemanyagárak. Ne feledjük, hogy egy nemrég megjelent hír szerint április elsejétől az üzemanyagok jövedéki adója is változik idehaza, ami további árcsökkenést idéz majd elő a magyarországi töltőállomásokon.

Március 26-tól a következők szerint alakulnak az átlagárak:

  • 95-ös benzin: 427 Ft/liter
  • Gázolaj: 434 Ft/liter