Pénteken a benzin és a gázolaj literenkénti ára is emelkedik a magyar kutakon, mégpedig bruttó 5-5 forinttal. A 95-ös benzin átlagára így ismételten átlépi a 430 forintos határt.

Töltő pisztoly a fejhez szorítva

Az olajpiac újra pozitív hangulatba került, annak ellenére, hogy Indiában javában tombol a koronavírus-járvány sokadik hulláma. India a világ 3. legnagyobb olajfelhasználója, de a piaci szereplők úgy látják, hogy a nyugati országok folyamatos lazításai miatt a közeljövőben növekedni fog az utazási kedv, ami egyet jelent az olaj iránti kereslet élénkülésével. Ennek fényében nem meglepő, hogy múlt héten a Brent típusú olaj ára emelkedésnek indult.

A forint hol erősödött, hol gyengült a dollárral szemben az utóbbi napokban, hétfő reggel aztán kiderült, hogy a hét közepén jön a drágulás, szerda reggel bruttó 2-2 forinttal változott a benzin és a gázolaj literenkénti átlagára a hazai töltőállomásokon. Az emelkedésnek sajnos itt nem volt vége, pénteken tovább drágulnak az üzemanyagárak idehaza, május 7-től az alábbi átlagárakkal találkozhatunk a kutakon:

  • 95-ös benzin: 431 Ft/liter
  • Gázolaj: 428 Ft/liter