2023. március 14. | 22:34

A Petőfi 200 emlékév kapcsán került sor erre.

Különleges március 15-ei akcióval hozakodott elő Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata és a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Petőfi-emlékévek kapcsán. Egy Petőfi Sándor hasonmás járt Kecskeméten, majd nem szokványos igazoltatásra hívta ki a járművezetőket.

A rendőrség által közzétett videón látható, ahogy a hivatalos intézkedés után egy Petőfi Sándor kinézetű alak lép az autó mellé. A járművezetőktől azt kérdezte, felismerik-e a kinézete, ruházata alapján.

A többség azonnal rávágta, hogy Petőfi Sándorról van szó. Volt, aki talán tréfálkozásból Rózsa Sándor nevét említette.

Ezután a vállalkozó kedvű sofőröknek Petőfi Sándor által írt verseket kellett felsorolnia. Jellemzően több vers címét is felsorolták a járművezetők, bár volt, aki beismerte, nem tud egyet sem, mert sosem volt jó irodalomból.

Ezt követően a Petőfi Sándornak öltözött személy újabb kérdést szegezett az autósoknak. Azt kérdezte tőlük, hogy tudnak-e idézni az általuk felsorolt versekből.

Akik jól vizsgáztak, egy ajándéktárggyal lettek gazdagabbak. Egy kitűzőt kaptak.

Március 15-én a legtöbb helyen ünnepnap szerinti parkolási rend lép életbe. Érdemes azonban tájékozódni, mivel nem lesz mindenhol ingyenes a parkolás. Egyes utcákat az ünnep alkalmából le fognak zárni, írta meg a rendőrség.

Police.hu