vasárnap - 2022. October 02.
13.5 °C
kevés felhő
alapjarat.hu logo
95 650 Ft
100 685 Ft
D 739 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Piaci áron sem lehet naponta többször tankolni a Molnál

A gyakorlatban kivitelezhetetlen ez a szabály, legalábbis jelenleg.

A Mol töltőállomásain a cég pénteki bejelentése óta világossá vált, hogy egy nap csak egyszer lehet hatósági áron tankolni. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy ha valaki reggel 10 litert tankolt, hiába nem használta ki a maximális 50 literes napi limitet, másodjára már nem tankolhat 480 forintért még 40 litert.

Tegnap az RTL Híradó kiderítette, hogy valójában a szabály szerint semmilyen módon nem lehet Mol kúton kétszer tankolni egy nap. Papíron még abban az esetben sincs erre lehetőség, ha valaki hajlandó volna megfizetni másodjára a piaci árat az üzemanyagért. A stáb rejtett kamerás tankolása során derült fény erre.

A töltőállomások dolgozói könnyen ellenőrizni tudják, ki hányadjára tankol aznap Mol kúton, mivel a forgalmin lévő vonalkódot a Mol kutakon leolvassák, a rendszer pedig jelez, ha valaki aznap másodszor próbálkozik a tankolással. A Mol a cikk közzétételének pillanatáig nem adott ki közleményt ennek kapcsán.

Mol
Mol kúton a szabály szerint naponta csak egyszer lehet tankolni, még piaci áron is | Illusztráció: Depositphotos

Gépész László, a Független Benzinkutak Szövetségének elnökségének tagja szerint lehetetlen ezt a szabályt betartani a valóságban.

„Ha valaki tankolt és utána bemegy bemutatja a forgalmit és kiderül, hogy aznap már tankolt másik Mol kúton, akkor mit fognak csinálni? Kiszivattyúzzák az autóból a betankolt üzemanyagot?” – tette fel a kérdést Gépész László.

A Mol szerint a korlátozás célja az, hogy mindenkinek jusson üzemanyag és ne lépjen fel probléma az üzemanyag-ellátás kapcsán. A Mol azt is hozzátette, hogy nem ők hanem a jogszabályok határozzák meg azt, hogy ki jogosult hatósági áras üzemanyagra.

Nyitókép: Depositphotos

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!