Rákényszerül a Mol arra, hogy olcsóbban adja az üzemanyagot

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-07-04, 08:33

Mezőkovácsházán így literenként 5-7 forintos csökkenés következik.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy a Mol Nyrt. öt településen megvásárolja a Mobil Petrol hálózat üzemanyagtöltő állomásait, de csak egy feltétellel: olcsóbban kell adnia az üzemanyagot.

A versenyfelügyeleti eljárásban öt település - Pécs, Gödöllő, Fülöpszállás, Jászjákóhalma és Mezőkovácsháza - területén található Mobil Petrol benzinkutak Mol kúttá alakításának versenyhatásait vizsgálta a hivatal.

A GVH megállapította, hogy a tranzakcióval az érintett öt település egyikén, Mezőkovácsházán mindkét töltőállomás a Mol Nyrt. tulajdonába kerül, ami az üzemanyag kiskereskedelmi árának emelkedését vonhatja maga után. A többi érintett településen és azok környezetében nem vetődtek fel ilyen versenyproblémák.

Autók tankolnak a mezőkovácsházi töltőállomáson
Olcsóbb lesz az üzemanyag a mezőkovácsházi benzinkúton

A Mol ezért vállalta, hogy mezőkovácsházi töltőállomásain nem tér el nagyobb mértékben a 95-ös benzin és a dízel országosan meghatározott referenciaáraitól. Ez a jelenlegi üzemanyag-árakhoz képest átlagosan nagyjából literenként 5-7 forintos csökkenést jelent majd Mezőkovácsházán.

A GVH értékelése szerint a vállalás előírása a következő 5 évre megfelelően orvosolja az azonosított versenyproblémát, így a hatóság engedélyezte az összefonódást. Az előírt kötelezettségek teljesülését utóvizsgálat keretében fogják ellenőrizni - közölte a GVH.

Autós hírműsorunkból további érdekességeket tudhatsz meg!

MTI

Kapcsolódó írások

dróntámadás
2019. május 20.
Bombákkal felszerelt drónok olajfúró kutakat támadtak, ráadásul a forint is gyengült a dollárral szemben
benzinkutas
2019. június 03.
12 forinttal kell kevesebbet fizetni szerdától a benzinért mint 2 hete.

További hírek