Szörnyű esemény játszódott le nemrégiben Kanadában: egy nagy sebességgel érkező lakókocsi ráugratott egy autókat is szállító kompra, amely már kezdett eltávolodni a rámpától. A jármű a komp végébe csapódott bele, a sofőr meghalt, egy nő pedig életveszélyesen megsérült.

A CBC News jelentése szerint a lakókocsit vezető sofőr, Éric Belec meg akart állni, de ebben megakadályozta valamilyen mechanikai probléma, szinte biztos, hogy elszállt a lakókocsi fékje. Ezt támasztja alá egy szemtanú állítása is, aki látta, hogy Belec megpróbálta belekormányozni a lakókocsit az út szélén található akadályokba, de így sem tudott megállni. Miután a jármű kilőtt a rámpáról, Belec élete utolsó cselekedeteként elkezdte nyomni a dudát, hogy figyelmeztesse a felülről érkező veszélyre a kompon ácsorgó embereket. Ennek is volt köszönhető, hogy nem történt tömegtragédia.

A város polgármestere is megszólalt az üggyel kapcsolatban, azt mondta, ha a komp két másodperccel előbb, vagy két másodperccel később indul el, teljesen más kifutása is lehetett volna a történetnek. Ezzel nehéz vitatkozni, Belec a komp közepére is bezuhanhatott volna, több autót letarolva.

Érdekelnek az autóipar világának hírei? Tekintsd meg hírműsorunkat!