2022. december 10. | 22:24

A rendőröknek bőven volt dolga, éjszakai sebességmérési akciókkal igyekeztek kiszűrni a szabálytalan sofőröket.

November 4. és 26. között kilencszer tartottak közlekedési ellenőrzési akciókat a fővárosi rendőrök Budapest legforgalmasabb útjain. A razziákkal a gyorshajtókat szerették volna lefülelni.

Az akció során 40 alkalommal, 12 helyszínen 393 olyan felvétel készült, amikor a járművezetők túllépték a maximálisan megengedett sebességet. Az érintettek közigazgatási bírságra számíthatnak.

Öt sofőrt el is fogtak. Közülük hárman alkoholos befolyásoltság alatt ültek volán mögé, ketten pedig el voltak tiltva a járművezetéstől. Két sofőrt mintavételre is előállítottak, három esetben pedig ittas vezetés miatt büntető feljelentést tettek.

Hatan már meg is kaptak a közigazgatási bírságot. Közülük hárman a piroson hajtottak át, egy járművezető pedig a behajtani tilos táblát hagyta figyelmen kívül. Egy sofőr fittyet hányt a kötelező haladási irányra, egy pedig úgy közlekedett, hogy nem volt bekötve a biztonsági öve.

Hat szabálysértési feljelentést tettek. Három járművet engedély nélkül alakítottak át, egy-egy alkalommal pedig engedély nélküli vezetés és okmány hiánya, a megengedettnél nagyobb zajkibocsátás, illetve szabálytalanul lesötétített ablak miatt történt a feljelentés.

Húsz sofőr helyszíni bírságot kapott. A fő okok között szerepelt a vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata, a záróvonal-átlépés és az útburkolati jel figyelmen kívül hagyása, de volt olyan jármű, amelyiknek lejárt a műszaki engedélye.

A rendőrök figyelmeztetnek, hogy hasonló razziákra még lehet számítani.

Depositphotos