Rémisztő balesetet szenvedett a Peugeot-val közlekedő sofőr - VIDEÓ

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-09-21, 09:48

Lesodródott az útról, majd a levegőbe repült a fehér színű autó.

Nagyon durva pillanatokat élt át az a sofőr, aki az autójával 1-2 másodpercre a levegőbe repült Lengyelországban. A rémisztő balesetről videófelvétel is készült, amit nyilvánosságra is hoztak.

Peugeot 207 a levegőben

A felvétel még augusztus végén készült, tehát nemrégiben történt ez a baleset. A felvételen az látszik, ahogy három autó közlekedik a Katowicét körülölelő 3 sávos gyorsforgalmi út nyugati szakaszán. Az útszakasz enyhén balra kanyarodik ott, ahol a kamerát kihelyezték, az út pedig láthatóan vizes volt, ez sem könnyítette meg a sofőrök életét az adott napon.

A középső sávban haladó Peugeot 207 feneke menet közben hirtelen kitört, ezt követően a kocsi elindult balra, de a sofőr ellenkormányzása miatt irányt változtatott, majd keresztbe csúszott az úton, végül a gépkocsi elérte a füves-dombos részt az út szélén. A becsapódás után a fehér hatchback a levegőbe repült, megpördült a tengelye körül, végül visszazuhant az útra, ahol az oldalára érkezett, majd még az oldalán csúszva is pörgött a Peugeot.  A fehér kocsi mögött érkező autó nem sérült meg, a terepjáróban ülő sofőr figyelt, így időben meg tudott állni.

Nehéz megmondani, hogy pontosan mi idézte elő a balesetet. Az út nedves volt, ez kétségtelen tény, ám nem tűnik úgy, hogy a Peugeot gyorsabban ment volna a többi autónál. Lehetséges, hogy a kocsi agyonkopott gumikon közlekedett, és a jármű elveszítette a tapadását, de az is lehet, hogy a sofőr hibázott, és egy meggondolatlan kormánymozdulat miatt kezdett el kacsázni a 207-es. Vagy talán az ABS mondott csődöt?

A Carscoops cikke alatt egy kommentelő jelezte, hogy jól ismeri azt a szakaszt, tekintve, hogy a közelében lakik. Megjegyezte, hogy nem az autópályán történt a baleset, hanem a Katowicét körülölelő gyorsforgalmi úton, ahol a sebességhatár alacsonyabb, mint az autópályákon. Elmondása szerint ebben az enyhén balos kanyarban sok baleset szokott történni, elképzelhető, hogy sokan túl nagy tempóval közlekednek ott, emiatt van a sok törés.

Kapcsolódó írások

Elon Musk áll a betört ablakú Tesla Cybertruck előtt
2019. november 25.
A bemutató előtti próbán minden simán ment.
Forgalmi dugó Amerikában
2019. december 03.
Most azért volt miért sajnálni a jenkiket.

További hírek