Rengeteg román használ műszaki hibás autót

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-09-09, 08:02

Rémisztő számok láttak napvilágot.

Érdekes és egyben elszomorító hírről számolt be a Maszol. Mint kiderült, 2019 első 6 hónapjában a Román Gépjármű-nyilvántartó Hivatal (RAR) 33 508 autó műszaki állapotát vizsgálta meg az utakon, ebből 15 235 kocsinál (közel 50 százalék) bukkantak jelentős és/vagy veszélyes műszaki hiányosságokra a szakemberek.

A RAR emberei ellenőriznek egy autót

Ennek fényében nem meglepő, hogy a RAR a közlekedésrendészettel karöltve csaknem 11 ezer bírságot szabott ki Romániában ez év első felében, 8 689 autónak pedig azonnal bevonta a forgalmi engedélyét. A legtöbb esetben a járművek világító és jelzőberendezésével volt gond, de sok autónál a károsanyag-kibocsátás jelentett problémát. A RAR emberei emellett sokszor találkoztak olyan autókkal, amelyeknél gond volt a kerekekkel, a gumiabroncsokkal és a felfüggesztéssel, a fékrendszerrel vagy az irányítórendszerrel.

A 33 508 autók 2 százalékának egyébként nem volt műszaki vizsgája, vagy ha igen, akkor arról kiderült, hogy hamis volt. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a RAR eleve a gyanús kocsikat vizsgálta át, vagyis ez nem jelenti azt, hogy a román géppark teljes egészében rossz állapotban lenne.

Ha kíváncsi vagy az autós világ legérdekesebb híreire, nézd meg az Alapjárat megújult hírműsorát!

Kapcsolódó írások

A Teréz Körút a Nyugati Pályaudvarnál
2019. május 17.
Építkezési munkálatok miatt változik a forgalom rendje a Teréz körúton
Az M7 autópálya egyik szakasza
2019. május 17.
Az autópálya munkálatai csak szeptemberben folytatódnak

További hírek