Repülő Toyotákat láttak Missouriban

Frissítve:
2019-05-24, 15:43

A Jefferson Cityre lecsapó tornádó nem kímélte a Chevrolet és a Toyota márkakereskedést sem

Szerdán este a városra lecsapott tornádó az EF-3-as besorolást kapta a Fujita skálán. A 2000-es évek elején átdolgozták a 70-években kitalált osztályozást, amely 0-5-ig rendszerezi a tornádókat szélerősség és a pusztítás mértéke alapján.

Ez alapján az erős, 270 km/h körüli maximális szélsebessége képes teljes emeletek eltüntetésére, komoly sérüléseket okozni nagyobb épületekben, vonatszerelvényeket felborítani vagy éppen Toyotákat reptetni...

A tudósításokbók kiderül milyen hatalmas pusztítást okozott Missouri állam fővárosában. Nem kímélve a helyi Chevrolet és Toyota márkakereskedést sem, ahol több mint 500 semmisült meg, miután méterekkel repített odébb a hatalmas erejű szél.

A héten már írtam ehhez hasonló komoly autós tartalmat, értem ezalatt az M1-es forgalmát veszélyeztető kerti medencét.

Kapcsolódó írások

1978 Ford Fairmont, oldalnézet, jobbról
2018. november 06.
A történelem során számos villogós autó segítette az amerikai zsaruk hajszáját. Most megtudhatod, hogy a Ford Crown Victoria és a Hudson Hornet mellett melyik típusok voltak az USA történetének legmenőbb rendőrautói.
Chevrole, Corvette Indy tanulmányautó, vörös, oldalnézet, balról
2018. november 30.
Az 1963-as Corvette Sting Ray publikálása után bemutatok nektek négy Corvette tanulmányautót, amik jó ötletnek tűntek, de mégsem jutottak el a gyártósorra

További hírek