Több mint egy évig nem vezethet az az idióta brit, aki idegességében rádudált egy jelöletlen rendőrségi autóra. A bíróság még pénzbüntetésben is részesítette a férfit, mert az részegen vezetett.

Matthew Haywood saját magával szúrt ki, minden bizonnyal nem bukott volna le piás vezetéssel, ha nem hívja fel magára elég látványosan a járőrök figyelmét. A 40 éves férfi a Fiat Puntójába ült be ittasan, majd azért dudált rá a rendőrautóra, mert az szerinte indokolatlanul lassan tötyörgött előtte. Pechjére egy jelöletlen járőrkocsit sodort elé a sors, ha tudja, hogy a kocsiban zsaruk ülnek, minden bizonnyal türtőzteti magát.


Matthew Haywoodot 14 hónapra tiltotta el a vezetéstől a bíróság

A rendőröknek persze több se kellett, a dudaszó felharsanása után odamentek Haywoodhoz, meg akarták tőle kérdezni, hogy mivel van problémája. A zsernyákoknak egyből feltűnt, hogy valami nem stimmel a férfival, ezért megfújatták vele a szondát, akkor derült ki, hogy részegen ült volán mögé.

A bíróság aztán 120 fontra (46 ezer forint) büntette Haywoodot, akinek még a bírósági költségeket is állnia kellett, az 135 fontjába (52 ezer forint) fájt neki. A dupla pénzbüntetésnél is rosszabbul érintette viszont az, hogy a vezetéstől 14 hónapra eltiltotta a bírói testület.

Ha kíváncsi vagy az autós világ legizgalmasabb híreire, akkor nézd meg az Alapjárat megújult hírműsorát!