2020. február 11. | 13:07

A babakocsiban egy 3 hónapos kisbaba feküdt.

Több métert repült a levegőben az a babakocsi, amit a zebrán gázolt el egy részeg gyorshajtó Ukrajnában, Enerhodar városában.

A baleset előtt a zöld színű téli dzsekit viselő 34 éves Maria Tkacsenko egy zebrán tolta át a 3 hónapos kisfiát. A fedélzeti kamerával felszerelt autó a gázolást megelőzően szépen lelassított, a kocsi sofőrje megadta az elsőbbséget az anyukának. Tkacsenko el is indult a kijelölt gyalogátkelő-helyen, de a belső sávban száguldó piás autós nem vette észre a nőt és a babakocsit, az utóbbit telibe is trafálta, amely az ütközés következtében több métert repült a levegőben.

Tkacsenko kétségbeesetten szaladt a babakocsi után, de aztán fellélegezhetett, ugyanis a kisfiának nem lett semmi komoly baja, ami már-már a csoda kategóriájába tartozik. A kisbaba életét minden bizonnyal a babakocsi szerkezete mentette meg, no meg az, hogy az anyja indulás előtt bebugyolálta őt néhány meleg ruhába, azok is tompították valamennyire a becsapódás erősségét.

„A gázolás után a kocsi sofőrje azonnal odajött hozzám bocsánatot kérni. Abban a pillanatban, hogy kinyitotta a száját, már tudtam, hogy részegen vezetett, mert erősen piaszagú volt a lehelete” – nyilatkozta Tkacsenko a helyi ssajtónak.

A 39 éves sofőr vérében a megengedett alkoholmennyiség majdnem tízszeresét találták a rendőrök. A férfi büntetése a hírek szerint 3-tól 8 évig tartó szabadságvesztés lehet.