Részletekben fedi fel a Mercedes az új S-osztályt

Közzétéve:
2020-07-08, 14:35

Ezt lehet tudni az új S-osztály frissült MBUX rendszeréről.

Szeptemberben debütál a Mercedes-Benz S-osztály legújabb generációja, de addig is a gyártó kis adagokban csepegteti az információkat az zászlóshajóval kapcsolatban. Videósorozatuk első részében a megújult MBUX multimédiás rendszerről volt szó. Számos Mercedes modellben volt már alkalmam próbálni a szinte hibátlan, remek kidolgozású, intuitív rendszert, ami 2018-ban debütált. Min tudtak csiszolni még a mérnökök?

2020 Mercedes benz s-class

Az új rendszer immáron képes lesz biometrikus módon, tehát arcfelismeréssel is működnni, saját profilokat állíthatnak be az utasok, így a különböző kijelzőkön különféle dolgokat lehet megjeleníteni, legyen szó filmezésről, zenehallgatásról vagy munkáról. Természetesen a hátsó sorban egy tableten, vagy az előttünk látható kijelzőn minden vezérelhető, hangalapú felismeréssel adható meg a navigácónak a cím, állíthatjuk az előttünk lévő üléseket is.

S-class interior

A sofőr előtt megmaradt a fektetett kijelző, amin a vezetési információk mellett 3D-ben jelennek meg a vezetéstámogatók, az egyik legnagyobb újítás pedig, hogy a head-up display valósághű nyilakkal mutatja az irányt, mintegy kivetíti az előttünk látható útfelületre az indikátorokat. A különböző nézetek horizontálisan mozognak, az alapbeállítás mellett választhatunk minimalista, sportos és exkluzív megjelenések között. A középkonzolon található kijelzőt állítva helyezték el, így több funkció érhető el rajta egyszerre, a klímakonzol is digitális formában jelenik meg a közelségérzékelővel ellátott érintőkijelző alján.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

parkoló Mercedes-Benz
2020. október 16.
A tesztekre a stuttgarti repülőtéren kerül majd sor.
A német luxus etalonja – Mercedes-Benz S-osztály (W140)
2018. február 09.
A W140-es „bálna” Mercedes hét évig képviselte a márka csúcsát a 90-es években. Grandiózus megjelenésével és műszaki túltervezettségével új mércét állított fel a luxusautók piacán.

További hírek