A Rolls-Royce nem viccel: kézzel készített, mini Cullinant villantott

Frissítve:
2020-05-27, 09:15

Az 1:8 arányú játékautó LED-es világítással rendelkezik, és ugyanolyan anyagokból készült, mint a valódi.

Rengeteg ember megszállottja az 1:8-as autó modelleknek szerte a világon. Ez egy rendkívül szenvedélyes csoport, a Rolls-Royce pedig úgy döntött, kiszolgálja a rajongókat egy különlegességgel. Egy méretarányos kisautóról van szó, pontosabban a Cullinan lekicsinyített másáról.

Rolls-Royce Cullnan makett és esernyői

Itthon nem látni ebből sokat, ami nem is csoda, hiszen egy méregdrága luxus SUV-ről beszélünk. A készítők ugyanolyan alaposan testre szabták a minit, mint a nagyot, mi több, ez a modellautó többet ér jó néhány valódi járműnél.

Rolls-Royce Cullinan 1:8 modell

Egy egynyolcas skálán a Rolls-Royce Cullinan hű másolata több mint 26 centi hosszú, 10 centi széles és 9 centi magas. A modell több mint 1000 különálló darabkából áll, az R-R kézműveseinek pedig nagyjából 450 óra kellett, hogy elkészítsék. Fogalmazhatnék úgy is, hogy a mini modellt összerakni egy kicsivel több mint fele annyi időbe telik, mint megépíteni az életnagyságút. Egy távirányító kattintgatásával aktiválható a fényszóró, vagy épp ellenkezőleg, egy klikkeléssel le lehet kapcsolni azt. Ha kézzel kinyitod az öngyilkos ajtó valamelyikét, látni fogod, hogy a beltérben minden részlet éppen annyira aprólékosan van kidolgozva, mint az óriás Cullinan esetében. Fa díszítőelemek, hímzett bőrkárpitozás, ja, és természetesen az ajtókból sem maradhattak ki a dedikált esernyők.

Ezek a törpe Cullinanok éppen annyira személyre szabhatóak, mint valódi társaik, sőt, a már meglévő ügyfelek járműveit maga az ügyfél fantáziájához igazítják. A modelleket egzotikus anyaggal vonták be, festékébe többek közt holdport fecskendeztek, ami természetesen feljebb viszi a 17 100 dolláros (kb. 5 430 000 Ft) kikiáltási árat.

Kapcsolódó írások

Lamborghini 350GT
2019. szeptember 15.
Léteznek olyan erőforrások, amiket közel 40 évig használtak különböző modelljeikben a gyártók. Lássuk a második adag strapabíró konstrukciót!
2019. január 07.
A Rolls-Royce a ’90-es években mutatta be máig egyik legdrágább és legexkluzívabb modelljét és annak hosszított változatát. Ők az 1998-as Silver Seraph és a 2000-es Park Ward.

További hírek