Safety Days: Magyarország remekül szerepelt

Közzétéve:
2020-09-26, 20:36

Nem történt halálos közúti baleset az ország határain belül szeptember 17-én.

A ROADPOL (European Roads Policing Network) először szervezte meg a Safety Days kampányt, a csatlakozó oszágok pedig azt próbálták elérni, hogy ne történjen határaikon belül halálos közlekedési baleset.

16 országban, köztük hazánkban is sikerült ezt a célt teljesíteni 2020. szeptember 17-én. Betűrend szerint Horvátországban, Cipruson, Dániában, Észtországban, Finnországban, Magyarországon, Írországban, Koszovóban, Lettországban, Litvániában, Luxemburgban, Hollandiában, Norvégiában, Szerbiában, Svájcban és Portugáliában nem történt halálos közúti baleset a szóban forgó napon.

A következő országoknak sajnos nem sikerült ilyen jól ez a nap: Belgiumban 2 fő, Bulgáriánan 4 fő, a Cseh Köztársaságnam 1 fő, Franciaországban 2 fő, Németországban 3 fő, Olaszországban 3 fő, Lengyelországban 7 fő, Romániában 5 fő, Szlovéniában 1 fő, Spanyolországban 6 fő hunyt el.

safety days

Egyelőre 5 ország eredményei ismeretlenek, nem küldte meg az adatokat Ausztria, Svédország, Málta, Egyesült Királyság és Törökország. Az ismert adatok összesítése alapján múlt hét csütörtökön 34-en vesztették életüüket a ROADPOL tagállamok útjain, míg az átlagos napokon ez a szám 70 körül alakul.

A ROADPOL Biztonsági Napok keretein belül 18 országban 336 közlekedésbiztonsággal kapcsolatos eseményt szerveztek. Ha minden a terek szerint alakul, a jövőben minden évben szeptember 16 és 22 között megszervezik az Európai Mobilitási Hét alatt ugyanezt a kampányt.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

balesetes BMW
2019. április 03.
Kedvező fordulat következett be a személyi sérüléssel járó közúti balesetek tekintetében
autóbaleset
2019. április 18.
Egy friss felmérésből kiderül, melyik országban jut 1 millió emberre a legtöbb halálos baleset

További hírek