2023. május 15. | 18:20

Ha minden igaz, egy hölgy veszi át a közösségi médiavállalat irányítását.

A BBC értesülései szerint Elon Musk megtalálta a Twitter új vezérigazgatóját. A dél-afrikai származású milliárdos konkrét nevet nem mondott, azt mindenesetre tudni lehet, hogy a közösségi médiavállalat főnöke egy hölgy lesz.

Egybehangzó értesülések alapján Linda Yaccarino, az NBCUniversal kereskedelmi igazgatója lehet a kiválasztott, a hölgy távozását egyébként eddigi munkaadója is megerősítette. A Twitter felhasználók egy tavalyi online szavazáson döntöttek arról, hogy ne Elon Musk töltse be a vezérigazgatói tisztséget az általa 44 milliárd dollárért megvásárolt vállalatnál.

Az új főnök állítólag 6 héten belül áll majd munkába. A bejelentés nyomán azonnal emelkedett a Tesla részvények értéke. Musk rengeteg támadást kapott az utóbbi időben, a negatív hangok arról beszéltek, hogy a Twitter miatt az üzletember kevesebbet figyelmet fordít majd az elektromos járműveket gyártó vállalatra, ezzel ártva a márka hírnevének.

Elon Musk kijelentéseivel kapcsolatban mindenesetre érdemes óvatosnak lenni, soha nem lehet tudni, mennyire beszél komolyan. Újságírói kérdésre például múlt hónapban azt válaszolta, hogy a Twitter új vezérigazgatója egy kutya lesz.

Amennyiben valóban Linda Yaccarino lesz a befutó, exkluzív klub tagjává válhat. A tavalyi statisztikák alapján az Egyesült Államok 500 legnagyobb vállalatának mindössze 10 százalékánál tölt be hölgy ilyen magas pozíciót.

Elon Musk saját elmondása alapján azért is vásárolta fel a Twittert, hogy a szólásszabadság védelmezője lehessen a közösségi oldalon. A Tesla első embere a hatalomátvételt követően többezer dolgozótól is megvált, költségcsökkentésre hivatkozva.

Az ellentmondásos lépés nem aratott osztatlan sikert a befektetők és a hirdetők körében, Musk szerint azonban idén tavasszal már javulni kezdett a helyzet. Egy biztos: az új vezérigazgatónak rendeznie kell a sorokat, amennyiben szabad kap kezet kap munkaadójától. Elon Musk egyébként ügyvezető elnöki és technológia igazgatói pozícióban marad a Twitternél.

Theo Wargo/ Wirelmage/ Getty Images