27 ember meghalt egy buszbalesetben magyar idő szerint szerda este az indonéziai Jáva szigetén. A jármű egy középiskolai osztályt, illetve több szülőt és tanárt szállított.

A mintegy 20 méter mély szakadékba zuhant busz hatvanhat utasa közül harminckilencen túlélték a balesetet, igaz, sokan megsérültek, egyesek súlyos sérülésekkel kerültek kórházba – tájékoztatott a mentési munkálatokat végző csapat szóvivője, aki hozzátette, hogy a balesetben a sofőr is életét vesztette.

Az indonéziai sajtóhírek szerint fékhiba okozhatta a Bandung várostól mintegy 85 kilométerre található Sumedang közelében bekövetkezett balesetet. A sérülteket egy közeli kórházban ápolják a nővérek és orvosok.

Arrafelé gyakoriak a közlekedési balesetek, az útviszonyokból és abból fakadóan, hogy az ottani járművek elavultak és nincsenek is rendben karbantartva. Ehhez hozzájön még az, hogy a sofőrök gyakorta szegik meg az alapvető közúti közlekedési szabályokat. 2019 végén legalább 35 ember meghalt, amikor egy busz szakadékba zuhant Szumátra szigetén.