Adeel Habib, egy 25 éves brit YouTuber több videót is megosztott csatornáján arról, amint őrült módjára vezet a közúti forgalomban. A nyugat-yorkshire-i rendőrség információi alapján Habib 2020 decembere és 2021 októbere között számos szabálysértést követett el. A BBC kiemelte, a videókban Habib rendszeresen nagy sebességgel száguldott, cikázott az autók között, más sofőrökkel versenyzett, és figyelmen kívül hagyta a piros lámpák jelzéseit. A YouTuber csatornájáról, a Certi Driversről azóta minden tartalmat eltávolítottak.

Nem ez az első eset, hogy Habib összetűzésbe kerül a törvénnyel. Mialatt a rendőrség a közúti kihágásai ügyében folytatott nyomozást, négy év börtönbüntetésre ítélték kábítószerekhez kapcsolódó vádak miatt. Ezt megfejelve további 27 hónapos elzárásra ítélték ön- és közveszélyes vezetéséért, és 49 hónapra eltiltották a vezetéstől.

Richard Horn felügyelő Habib viselkedését elfogadhatatlannak és szégyentelennek minősítette, és elmondta, hogy a 25 éves YouTuber teljes megvetést tanúsított a többi közlekedő iránt azzal, hogy rendszeresen tett közzé videókat bohóckodásairól, hogy lenyűgözze követőit. Bár a Certi Drivers csatornájáról eltűntek a tartalmak, az interneten azért még számos megtalálható közülük. Mint például a következő, amelyen Habib egy Mitsubishi Lancer Evóval száguld és cikázik a forgalomban, miközben csupán centiken múlik, hogy elkerüli a balesetet.

Nyitókép: Depositphotos