A ZF Friedrichshafen a tengely-összeszerelő üzletágának részleges eladását fontolgatja annak következtében, hogy az autóipar egyre inkább az elektromos járművekre gyártására helyezi a hangsúlyt.

A vállalat nagy teljesítményű sebességváltók gyártására specializálódott felsőbb kategóriás, belső égésű motoros járművek számára. A szóban forgó részleg mintegy 4,5 milliárd eurós árbevétellel zárta a 2021-es évet.

A vállalat kezdeményezte a tengely-összeszerelő egység stratégiai felülvizsgálatát, hogy kiaknázhassa a benne rejlő teljes potenciált. Ebbe beletartozik a működési struktúra megváltoztatása vagy új partnerek bevonása – közölte a cég szóvivője e-mailben.

ZF zászló
Kép: ZF Friedrichshafen

A felülvizsgálat részeként felmerült, hogy a ZF teljes egészében megválhat a kérdéses üzletágtól. A magántulajdonban lévő társaság a Deutsche Bankkal együttműködve keresi a lehetséges üzleti partnereket.

A ZF a világ egyik legnagyobb alkatrészbeszállítójának számít. Az Automotive News Europe 2021-es listáján, amely a 100 legnagyobb globális beszállítót rangsorolta, a német cég a harmadik helyet foglalta el. Az autóipar elektromosítása jelentős nyomást helyezett a beszállítókra, hogy meg tudjanak felelni az iparág új elvárásainak.

Nyitókép: ZF Friedrichshafen