Legfeljebb 42 km/h-val haladt az a sofőr, aki 2019. augusztus 29-én elgázolta L.L. Junior kisfiát Zuglóban, tudta meg az Index. A balesetben a kisfiú olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

L.L. Junior kisebbik fia egy zebránál várakozott a Vezér utca és a Füredi utca kereszteződésénél, amikor hirtelen kirántotta magát az anyja kezéből, és szaladni kezdett a gyalogátkelőn, miközben a lámpa pirosat mutatott a járókelőknek. A 3 éves fiú a testvéréhez akart átszaladni a túloldalra, amikor egy Opel elütötte.

Az L.L. Junior fiát elütő Opel szemből
Fotó: MTI

A kocsit egy 76 éves férfi vezette, mellette ott ült a felesége, neki is végig kellett néznie a halálos gázolást. A férfi a Rákosi út irányába haladt, amikor pirosat kapott. Amikor a lámpa zöldre váltott, normális tempóban elindult azon a szakaszon, ahol 50-nel lehet menni.

„A szakértői vélemény szerint az ütközés pillanatában is legfeljebb 41-42 km/órás sebességre gyorsult fel” – mondta az Indexnek Janklovics Ádám, a sofőr védője.

A szakértő szerint egyértelmű, hogy „a sofőr terhére észlelési és cselekvési késedelem sem mutatható ki, ha a gyalogos gyors mozgással került a gyorsuló kocsi elé.” Az idős férfi azt mondta a rendőröknek, hogy a kisfiú megállás nélkül rohant a zebrán és végig a másik irányba nézett. Az is kiderült, hogy a sofőr a baleset pillanatában tisztán vezetett, az autója pedig megfelelő műszaki állapotban volt.