Szabályosan közlekedett a sofőr, aki halálra gázolta L.L. Junior kisfiát

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-11-12, 08:30

Megszólalt a 76 éves férfi védője.

Legfeljebb 42 km/h-val haladt az a sofőr, aki 2019. augusztus 29-én elgázolta L.L. Junior kisfiát Zuglóban, tudta meg az Index. A balesetben a kisfiú olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

L.L. Junior kisebbik fia egy zebránál várakozott a Vezér utca és a Füredi utca kereszteződésénél, amikor hirtelen kirántotta magát az anyja kezéből, és szaladni kezdett a gyalogátkelőn, miközben a lámpa pirosat mutatott a járókelőknek. A 3 éves fiú a testvéréhez akart átszaladni a túloldalra, amikor egy Opel elütötte.

Az L.L. Junior fiát elütő Opel szemből
Fotó: MTI

A kocsit egy 76 éves férfi vezette, mellette ott ült a felesége, neki is végig kellett néznie a halálos gázolást. A férfi a Rákosi út irányába haladt, amikor pirosat kapott. Amikor a lámpa zöldre váltott, normális tempóban elindult azon a szakaszon, ahol 50-nel lehet menni.

„A szakértői vélemény szerint az ütközés pillanatában is legfeljebb 41-42 km/órás sebességre gyorsult fel” – mondta az Indexnek Janklovics Ádám, a sofőr védője.

A szakértő szerint egyértelmű, hogy „a sofőr terhére észlelési és cselekvési késedelem sem mutatható ki, ha a gyalogos gyors mozgással került a gyorsuló kocsi elé.” Az idős férfi azt mondta a rendőröknek, hogy a kisfiú megállás nélkül rohant a zebrán és végig a másik irányba nézett. Az is kiderült, hogy a sofőr a baleset pillanatában tisztán vezetett, az autója pedig megfelelő műszaki állapotban volt.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Index

MTI

Kapcsolódó írások

Közúti baleset személyi sérüléssel
2019. augusztus 26.
A Toyota biztonsági rendszerének felára nem lesz túl drága.
Michelisz Norbert összetört versenyautója oldalról
2019. november 15.
A magyar pilóta autója csúnyán összetört a második időmérőn.

További hírek