Az elmúlt időszakban lezajlott néhány érdekes autós jelenet Székesfehérvár térségében. A FEOL és fmc.hu portálok beszámolója alapján a furcsa gondolkodású sofőrök az M7-es autópályán, az elkerülő utakon, vagy a város egyik legforgalmasabb útszakaszán sem mindig tartják be a közlekedési szabályokat.

Múlt szombaton vette fel egy autós, ahogy egy sötétkék Mercedes terepjáró vele szemben közlekedik a 8-as számú főút elkerülő szakaszán. A megengedett sebesség itt 110 km/h, ezt valószínűleg nem lépte át a vétkes sofőr, ám neki a dupla szalagkorlát másik oldalán lett volna a helye.

A Fehérvári gyökerek Facebook-csoportban általában szabálytalanul parkoló autókról készült fotókat osztanak meg. Ezúttal egy eltévedt, abszurd helyen megforduló Renault került a gyűjteménybe. Adódik a kérdés, hogy ő vajon hogyan keveredett oda. A fényképeken jól látszik, hogy egy forgalmas útszakaszról van szó, mely a helyi bevásárlóközpont mellett húzódik, irányonként három-három sávval.

autós szemben a forgalommal Székesfehérváron

Szintén ebben a hónapban történt, hogy egy ősz hajú férfi a 2x2 sávos gyorsforgalmi úton egyszer csak szembefordult a forgalommal. A mögötte közlekedő autók fékezésre és megállásra kényszerültek. Értem én, hogy azt mondja a navigáció, hogy fordulj meg, ahol tudsz – ennél azért megfelelőbb helyet is találhatott volna az illető. Nem is tudom, hirtelen hogyan is lehet erre reagálni?!

Joggal merül fel a kérdés, ezeket a cselekedeteket mi vezérelhette? Mindenesetre, ha legközelebb elnézed a lehajtót, vagy véletlenül rossz irányba indulsz el, semmiképpen ne kövesd a cikkben szereplő autósok példáját.