Szabálytalanul parkolt, majd arcon ütött egy mozgássérült bácsit

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-02-08, 10:54

Elgurult a gyógyszere a 28 éves vecsési férfinak.

A Siófoki Járásbíróság bűnösnek találta azt a férfit, aki 2020 januárjában arcon ütött egy hatvankilenc éves mozgássérült férfit Szántódon. A bíróság gyorsított eljárásban egy éves börtönbüntetésre ítélte az agresszív sofőrt, amelyet két év próbaidőre felfüggesztett.

A vita azután robbant ki, hogy a 28 éves vecsési férfi az egyik áruháznál leparkolt a mozgáskorlátozottak számára kijelölt parkolóhelyen. A fiatalember kocsija mellett felbukkanó mozgássérült bácsi megkérdezte a vádlottat, hogy miért nem teszi ki a parkolóhely használatára feljogosító rokkant kártyát, utána pedig elővette a telefonját, amivel fényképeket készített a szabálytalanul parkoló járműről.

Zöldre festett Škoda Fabia hátulról
A kép csak illusztráció!

A vecsési férfi ennek láttán idegállapotba jött, majd az áruház felé tartó bácsi után ment, akit obszcén szavak kíséretében hangosan szidalmazni kezdett. A szóváltás végén a vádlott arcon ütötte a sértettet, aki az egyensúlyát elveszítve a földre zuhant a bolt bejáratánál. Az agresszív autós ahelyett, hogy felsegítette volna a bácsit, inkább gyorsan kereket oldott. Az idős férfi szerencsére csak kisebb sérüléseket szenvedett, ugyanakkor fennállt a veszélye a súlyosabb sérülés bekövetkezésének is, amit a bíróság figyelembe vett az ítélet meghozatalakor.

A 28 éves járművezetőt a Siófoki Járásbíróság 2020. február 6-án egy év börtönbüntetésre ítélt, melynek végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette. Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet.

Nyitókép: Kisalföld

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

A Teréz Körút a Nyugati Pályaudvarnál
2019. május 17.
Építkezési munkálatok miatt változik a forgalom rendje a Teréz körúton
Az M7 autópálya egyik szakasza
2019. május 17.
Az autópálya munkálatai csak szeptemberben folytatódnak

További hírek