A Magyar Közút munkatársai március 25-én arra lettek figyelmesek, hogy egy fiatal nő az M0-s autóút egyik hídjának szalagkorlátján kívül áll. Nagyon úgy nézett ki, hogy a hölgy le akar ugrani a száguldó autók közé, ezért a közutasok a saját testi épségükkel nem foglalkozva a segítségére siettek.

A társaság beszámolója szerint a közutasok a felüljáró alatti keresztforgalom megállításával igyekezték mérsékelni a közvetlen életveszélyt. A rendőrség is hamarosan kiérkezett a helyszínre, és szerencsére nem történt tragédia, mert a hozzátartozóknak sikerült rábeszélniük a nőt arra, hogy szálljon vissza a mögötte parkoló autóba. A vészhelyzet észlelése és elmúlása között mindössze négy perc telt el, de a szemtanúk életében ez sokkal hosszabb időnek tűnt.

Az eset kapcsán a közútkezelő arra hívta fel a mentális és lelki nehézséggel küzdő emberek figyelmét, hogy van más kiút is a nehéz helyzetekből. Mint írták, ezen a weboldalon rengeteg hasznos információ érhető el, az oldal kezelői este 7 és reggel 7 óra között hívhatóak. Az érintettek a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségéhez is bátran fordulhatnak vigaszért és támogatásért a 116-123-as számon.

Nyitókép: Zách Dániel, Alapjárat.hu