2022. október 12. | 10:47

Cser-Palkovics András, a település polgármestere bejelentette, milyen intézkedésekre van szükség az energiaválság miatt.

Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András egy, a közösségi oldalára feltöltött videóban tudatta, milyen rendkívüli lépésekre lesz szükség a következő hónapokban. A polgármester célja elmondása szerint az, hogy a város alapszolgáltatásai működőképesek maradjanak, és mindeközben ne menjen csődbe Székesfehérvár.

2022. december 22. napja és 2023. január 8. napja közötti munkanapokon a székesfehérvári helyi autóbusz-járatok szabadnapi menetrend szerint közlekednek néhány kivétellel, amely a város honlapján megtalálható tájékoztatóban tekinthetők meg.

Többek között bezár a Csitáry G. Emli Uszoda kőépülete 2022. október 31-től 2023. április 30-ig, a Köfém Tanuszoda peidg, 2023. szeptember 30-ig lesz a tervek szerint zárva.

Ezen felül számos közösségi ház, múzeum, kiállítóhely zárva lesz 2022. november 1-jétől 2023. április 30-áig, de bezár a könyvtárak jelentős százaléka is. A Vörösmarty Színház 2023. január 2-a és március 15-e között, míg a Pelikán Kamaraszínház 2022. december 1-je és 2023. március 31-e között lesz zárva.

Nem ússza meg a város labdarúgócsapata sem a megszorításokat. 2022. november 14-től december 31-ig a Mol Aréna Sostó létesítmény-üzemeltetését kizárólag a jelentősebb műszaki károk megelőzéséhez szükséges szinten biztosítja a város, a centerpálya füvének fűtésére és világítására sem kerül sor. A fehérvári NB I-es csapatnak tehát jelen állás szerint a november 13-ai, Kisvárda elleni hazai bajnokija lesz az utolsó meccse, amely során lesz fűtés.

„Az nem fog menni, hogy miközben szó szerint a lét a tét, közben legyen olyan sportszövetség, amelyik villanyvilágítás mellett akar januárban bajnoki mérkőzéseket játszatni a csapatokkal, gázzal fűtött pályákon” - mondta Cser-Palkovics András.

A városi díszkivilágítást januártól lekapcsolják, de dolgoznak a közvilágítás átalakításán is. Központi karácsonyi vásár és advent lesz, igaz, csökkentett formában.