Szerda után pénteken is nagyot drágul a benzin a magyar kutakon

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2021-01-13, 10:02

A gázolaj átlagára is emelkedik a hét második felében.

Sajnálatos módon pénteken tovább emelkednek a hazai üzemanyagárak. A benzin esetében bruttó 6 forintos változásra kell számítani, a gázolaj „csak” 3 forinttal drágul a hét második felében.

Ma, vagyis szerdán 7 forinttal drágult a benzin a magyar kutakon, míg a gázolaj átlagára 3 forinttal emelkedett január 13-án. Pénteken a benzin átlagára 380 forint fölé drágul, 1 liter gázolajért pedig átlagosan 399 forintot kell majd fizetniük a dízeleseknek holnaputántól.

Tankoló pisztoly egy kesztyűs kézben
Forrás: Bemac Auto Body

Rövid időn belül, akár már néhány hét múlva 400 forint közelébe drágulhat a benzin átlagára a magyarországi kutakon. Erről az RTL Híradó számolt be néhány nappal ezelőtt a Holtankoljak.hu-ra hivatkozva. Az RTL Híradó által megszólaltatott elemző szerint az olajpiacon eluralkodó hurráoptimizmus a megjelenő vakcinákkal magyarázható, melyek által a világ hamarosan kilábalhat a pandémiából, legalábbis a remények szerint. Jelenleg 56-57 dollárt kóstál a Brent olaj hordónkénti ára.

Egy átlagos személyautót most 3000 forinttal drágább teletankolni Magyarországon, mint alig több mint fél éve, az olaj világpiaci árának mélypontján (ez 2020 májusára tehető).

Az átlagárak az alábbiak szerint alakulnak péntektől:

  • 95-ös benzin: 383 Ft/liter
  • Gázolaj: 399 Ft/liter 

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Tankoló pisztoly a sofőr kezében
2020. október 16.
Érdekes adatokat közölt a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ).
Magyar bankjegyek
2020. május 13.
A gázolaj átlagára is változik a hét második felében.

További hírek