A Business Insider beszámolója szerint Elon Musk 2016-ban szexuális szolgáltatást kért a SpaceX magángépén dolgozó légiutaskísérőtől. A hölgy állítólag közel 90 millió forintnak megfelelő összeget kapott a két évvel később a hallgatásáért cserébe. Musk tagadja a vádakat, szerinte politikai támadás zajlik ellene. A hír hatására múlt hét pénteken 10 százalékkal zuhantak a Tesla részvényei.

Az elektromos autókat gyártó amerikai vállalat tőzsdei teljesítménye azóta gyengült, mióta Elon Musknak aggályai támadtak a Twitter felvásárlásával kapcsolatban, illetve a Kínában bevezetett Covid-korlátozások is nehezítették a Tesla helyzetét.

A Teslában befektetéssel rendelkező Gerber Kawasaki Wealth Management vezérigazgatója, Ross Gerber szerint aggályos, hogy a Tesla ennyire egy embertől függ. Ezzel együtt úgy véli, az ügyfelek liberális gondolkodásúak, így az elektromos autókat továbbra is venni fogják, függetlenül attól, miket nyilatkozik Elon Musk.

Elon Musk
Ross Gerber szerint aggályos, hogy a Tesla ennyire egy embertől függ | Fotó: Depositphotos

A Business Insider idézte a légiutaskísérő egyik barátját, aki elmondta, hogy Musk a dolgozója combját simogatta, és a masszázson felüli szolgáltatásokért cserébe egy lovat akart vásárolni neki. A légiutaskísérő úgy értesült, hogy az elutasító magatartása miatt nem maradhatott tovább a SpaceX alkalmazásában.

A Twitter igazgatótanácsa április végén fogadta el Musk körülbelül 44 milliárd dolláros vételi ajánlatát és akkor úgy tűnt, csak idő kérdése, mikor veheti át az üzletember a közösségimédia-platform irányítását. Egy kicsivel később a Tesla-vezér már azt mondta, hogy a valós vételárat még sok minden befolyásolhatja, mielőtt ennyi pénzt fizetne, ki akarja deríteni, milyen mértékben árasztották el a kamuprofilok a Twittert.

Elon Musk múlt héten politikai állásfoglalást is tett, érzése szerint most inkább a Republikánusokra voksolna a Demokraták helyett. A Tesla első embere mocskos kampánytrükköket említett, viszont a politikai támadások ellenére sem adja fel a szólásszabadságért folytatott küzdelmet.

Nyitókép: Depositphotos