Videó készült arról a BWM típusú személygépkocsiról, ami árnyékként követett egy szirénázó mentőautót Budapesten. Az autós cselekedete nem elfogadható, és nem védhető, még akkor sem, ha történetesen a hozzátartozóját vitte a mentő.

Rendőrautóra tapadó BMW a budapesti éjszakában

„A rendőrség „pofátlanító” kampányának szereplőit is kenterbe veri az a fekete BMW-s, aki a szirénázó mentő mögött hajtva nyert magának szabad utat a fővárosi dugóban az egyik este. Ugyan bajtársaink számára nem új keletű ez a jelenség, még legrutinosabb gépkocsivezetőink sem lehetnek felkészültek arra, ami mögöttük történhet irányváltáskor vagy fékezéskor. Ez a fajta pofátlanság  talán azért különösen felelőtlen, mert a mentők épségén túlmenően, akár a szállított beteg életét is veszélyeztetheti a kamikáze mutatvány, vagy azét, akihez éppen sietni próbálnak az életmentők!” – írta közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat az alább megtekinthető videó mellé.

A bejegyzés alatt igazi kommentcunami indult el, egyesek azt mondták, hogy a szeretteink, barátaink élete a legfontosabb, ezért érthető a mentőautóra tapadó autós reakciója. Meglátásom szerint ez nincs így, hiszen feleslegesen vállalt kockázatot, ráadásul a járványhelyzet miatt nem lehet csak úgy ki-be járkálni a kórházakban, szóval feleslegesen sietett, ha úgyis megmondták neki, hova megy a mentőautó. És nagyon úgy tűnik, hogy közölték a sofőrrel, hova viszik a beteget.

„Sajnálatos eset. A fiatalembernek elmondtuk a beteg kórházba szállítása előtt, hogy melyik intézménybe visszük a hozzátartozóját. Semmi oka nem volt a sietségre. Jött utánunk piros lámpán, záróvonalon, VÉDA-kapun keresztül. Mi gépkocsivezetők sajnos ezzel nem tudunk mit kezdeni, csak annyit, hogy még körültekintőben vezetünk a megkülönböztető jelzések használatával” – írta meg kommentben Vida Ákos, aki megerősítette, hogy a leírása az adott esetre vonatkozik.