2020. július 16. | 14:43

Mi más, mint a Pride-mozgalom tiszteletére.

Első alkalommal tartanak virtuális Pride-eseményt Északnyugat-Angliában. A büszkeséget és a társadalmi egyenlőséget hirdető mozgalomhoz csatlakozva a Bentley szivárványszínbe öltöztette a Continental GT kabriót.

Az autót ide kattintva tekintheted meg.

A Bentley nem az első autógyártó, mely szolidaritást vállal a Pride-mozgalommal. Múlt hónapban a BMW egy hasonló szivárványszínű kabrióval ünnepelte a büszkeség hónapját Amerikában.

A legendás angol autógyártó számára a szivárványszínűre festett kabrió három fontos témát szimbolizál: a sokféleséget és a büszkeséget a Bentley központjában és világszerte, reményt és hálát, hogy az autóipar kilábal a COVID-19 okozta válságból, valamint a helyi közösség felé irányuló folyamatos támogatást.

„A szivárvány az LMBTQ+ közösség és a Pride-mozgalom jelképe, mely június és július hónapban hirdeti a büszkeséget és a társadalmi egyenlőséget. Ehhez szeretnénk csatlakozni szivárványszínűre festett autónkkal” - mondta Dr. Astrid Fontaine, a Bentley igazgatótanácsának tagja.

Nem először láthatók a szivárvány színei egy Bentley modellen. Májusban pont ugyanilyen festéssel ellátott Bentley Bacalart mutattak be. A terveket az 5 éves Eleanor küldte be, ezzel megnyerte a vállalat karanténidőszak alatt meghirdetett belső versenyét.

A szivárványszínű kabrió a Cheshire East Virtual Pride 2020 keretében lesz látható, július 25-én szombaton. Az autót bemutató videó mellett a Pride-mozgalmat támogató Bentley dolgozókkal készült interjúkat is láthat az online rendezvény közönsége.