csütörtök - 2023. március 23.
2.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 609 Ft
100 651 Ft
D 618 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Taxival ment a helyszínre, ahol elütötték a macskáját, majd őt is elgázolták

2023. január 13. | 13:33

Vádat emelt az Ügyészség az eset kapcsán.

Még 2022 januárjában történt, hogy egy kaposvári lakos arról kapott értesítést, hogy macskáját elütötték a város egy kevésbé forgalmas utcájában. A sértett a helyszínre sietett taxival, hogy megnézze házikedvence állapotát.

A taxis az út szélén állt meg a tompított fényszóróját használva (feltehetően azért, hogy a sötétben a sértett jobban lássa az úton fekvő állatot), miközben a macska gazdája egy segítségére siető nővel vizsgálta a cicát éppen.

Ezzel egyidőben kanyarodott be az utcába egy nő autójával, amikor a taxi fényszórójától elvakulva felemelte egyik kezét, hogy valamennyire kitakarja a fénycsóvát, ám sebességét nem mérsékelte.

Mivel nem látta az úton levő sértettet, így elsodorta őt, aki ennek következtében súlyos csonttörést szenvedett. A Kaposvári Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a kaposvári nővel szemben. Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a nővel szemben pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt. 

Az egy kézzel vezetés Ari Vatanennek egy kicsit jobban ment, amikor a Pikes Peak felfutón a napot kitakarva csapatott felfelé a Peugeot 405 T16 volánja mögött:

Magyarország Ügyészsége
Eltűnhet egy kötelező autós tartozék, eljárt felette az idő? Kiderült, melyik modell nyerte a 2023-as Év Autója díjat

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!