2019. augusztus 19. | 14:50

Vajon hány Teslás fogja követni a példáját?

Nem lesz könnyű őrültebb Tesla-tulajdonost találni Amie-nél, a zöld hajú YouTuberes ugyanis egészen elképesztő dologra vállalkozott: chipet ültetett a karjába, amivel ki tudja nyitni, és el tudja indítani a Tesla Model 3-asát.

A Tesla Model 3 elektromos autója slusszkulcs helyett egy okostelefonnal, vagy egy speciális kártyával is nyitható és elindítható. A szoftverfejlesztőként dolgozó Amie egy ilyen speciális kártyát oldott fel acetonban, így jutott hozzá a chiphez. Ugyan az általa megkérdezett orvosok nem igazán támogatták őt abban, hogy beültesse az eszközt a karjába, mégis így tett.

Amie-nek nem ez az első beültetése, hiszen már évekkel ezelőtt a testébe helyezett egy RFID (Radio Frequency IDentification) technológiát használó másik lapkát, amivel többek között a lakása bejáratát tudja kinyitni. Mivel arra nem talált megoldást, hogy a Tesla Model 3 szoftverét használja a már meglévő chippel, úgy döntött, hogy az autógyártó saját megoldását ülteti be a karjába. A lebontott kártyából kinyert lapkát biopolimer védelemmel látta el, majd meglátogatott egy testmódosító stúdiót, ahol szakszerűen a testébe helyezték a LEGO minifigura méretű implantátumot.

Amie egyébként azt állítja, hogy az implantátum úgy működik, ahogy kell, habár egyelőre kissé kényelmetlen használni, ami jó eséllyel a beavatkozást követően kialakuló duzzanatnak köszönhető. Te mit gondolsz erről a dologról? Nekem valami azt súgja, hogy nem sokan fogják követni a példáját.

Ha Te is gondolkozol valamelyik modell vásárlásán akkor látogass el a Tesla.hu weboldalra vagy keresd Mudri Dánielt (+36203663447) a MAH Zrt. vezető értékesítőjét.