Testbe ültetett chippel indítja be a Tesláját ez a YouTuberes

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-08-19, 12:50

Vajon hány Teslás fogja követni a példáját?

Nem lesz könnyű őrültebb Tesla-tulajdonost találni Amie-nél, a zöld hajú YouTuberes ugyanis egészen elképesztő dologra vállalkozott: chipet ültetett a karjába, amivel ki tudja nyitni, és el tudja indítani a Tesla Model 3-asát.

Chipet ültetett a karjába egy Tesla-tulajdonos

A Tesla Model 3 elektromos autója slusszkulcs helyett egy okostelefonnal, vagy egy speciális kártyával is nyitható és elindítható. A szoftverfejlesztőként dolgozó Amie egy ilyen speciális kártyát oldott fel acetonban, így jutott hozzá a chiphez. Ugyan az általa megkérdezett orvosok nem igazán támogatták őt abban, hogy beültesse az eszközt a karjába, mégis így tett.

Amie-nek nem ez az első beültetése, hiszen már évekkel ezelőtt a testébe helyezett egy RFID (Radio Frequency IDentification) technológiát használó másik lapkát, amivel többek között a lakása bejáratát tudja kinyitni. Mivel arra nem talált megoldást, hogy a Tesla Model 3 szoftverét használja a már meglévő chippel, úgy döntött, hogy az autógyártó saját megoldását ülteti be a karjába. A lebontott kártyából kinyert lapkát biopolimer védelemmel látta el, majd meglátogatott egy testmódosító stúdiót, ahol szakszerűen a testébe helyezték a LEGO minifigura méretű implantátumot.

Amie egyébként azt állítja, hogy az implantátum úgy működik, ahogy kell, habár egyelőre kissé kényelmetlen használni, ami jó eséllyel a beavatkozást követően kialakuló duzzanatnak köszönhető. Te mit gondolsz erről a dologról? Nekem valami azt súgja, hogy nem sokan fogják követni a példáját.

Ha Te is gondolkozol valamelyik modell vásárlásán akkor látogass el a Tesla.hu weboldalra vagy keresd Mudri Dánielt (+36203663447) a MAH Zrt. vezető értékesítőjét.

Forrás:

Kapcsolódó írások

Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
Tesla Model 3 szemből
2019. június 16.
A Model 3 a világ összes elektromos autóját kenterbe veri, ha a minél gyorsabb feltöltésről van szó.
Tesla Model 3
2019. augusztus 12.
Az autóipari szereplők behúzták a kéziféket, rájöttek, hogy nem lesz olyan egyszerű kifejleszteni az 5-ös szintű önvezetésre képes autókat.
1905 Baker electric coupé, fekete, oldalnézet, balról, RM Sotheby’s
2018. november 27.
2018 legfelkapottabb trendje az elektromos autózás. Hiába tűnik újszerű divatnak, az elektromos autók már az 1890-es években megszokottak voltak…. aztán jött jó pár évtized kihagyás.