Tovább csökkennek az üzemanyagárak július utolsó napján

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-07-29, 10:29

Péntek hajnalban újra változnak az árak a magyar kutakon.

Július utolsó napján tovább csökkenek az üzemanyagárak a magyar kutakon. Péntektől a 95-ös benzin átlagára 3 forinttal kerül majd kevesebbe, a gázolaj ára pedig 2 forinttal változik a hét második felében.

Ahogy arról hétfőn már beszámoltam, mostanság béke és csend honol az olajpiacon, az itthon iránymutatónak számító Brent típusú olaj hordónkénti ára egy helyben toporog (ez jellemzően a 43-44 dolláros árszintet jelenti).

Szájmaszkban tankol a kesztyűt viselő autós
Fotó: Flickr/kla4067

Közben viszont a forint erősödni tudott a dollárral szemben, szerda reggel már „csak” 295 forintba került 1 dollár. Ennek köszönhetően ma reggel a benzin és a gázolaj is olcsóbb lett (az előbbi 3, az utóbbi pedig 2 forinttal). Pénteken pedig további 3 forinttal csökken a benzin átlagára, de a dízelesek is örülhetnek, mert a gázolaj ára is lejjebb megy 2 egész forintocskával.

Most az a kérdés, hogy ez a tendencia kitart-e, mert ha igen, akkor további üzemanyagár-csökkentésekre lehet majd számítani. Ha pedig tényleg megérkezik valamikor a koronavírus-járvány második hulláma (amit nagyon ígérgetnek), akkor drasztikusan bezuhanhatnak az árak a kutakon, egy újabb nagy bezárkózás esetén ugyanis megint megcsappanhat a kereslet az üzemanyagok iránt, ahogy azt tavasszal is láttuk. Más kérdés, hogy ennek kicsi az esélye, súlyos gazdasági és társadalmi károkat okozna egy második lezárás, ezt a francia miniszterelnök is tudja.

Az átlagárak az alábbiak szerint alakulnak július 31-től:

  • 95-ös benzin: 364 Ft/liter
  • Gázolaj: 381 Ft/liter

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Üzemanyagot töltenek egy autóba
2019. október 07.
Most aztán nem panaszkodhatnak a dízelesek.
Fekete hajú modell lány pózol a benzinkúton egy oldtimer autó mellett
2019. október 21.
Mutatjuk, hogy alakulnak szerdától az üzemanyagárak.

További hírek