A Toyota a világ legértékesebb autómárkája

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-06-14, 09:40

A japán gigacég a Mercedest és a BMW-t előzte be. A TOP 10-ből a Porsche kiszorította a Maruti-Suzukit.

Nemrégiben kiadtak egy friss kutatást, amely a világ 100 legértékesebb márkáját rangsorolta. Természetesen az autógyártók sem maradhattak le a listáról, a háziversenyt a Toyota nyerte meg a Mercedes és a BMW előtt. Az összképet nézve viszont elszomorító a helyzet az ő szemszögükből, a Toyota csak a 41. helyre futott be a 100-as listán, a Mercedest az 54., míg a BWM-t az 55. helyre rangsorolták.

toyota logo szemből

A 100-as listára persze más autógyártók is felkerültek, de egyedül a Volkswagen tudott javítani a megítélésén, amelyet korábban rendesen megtépázott a 2015 őszén kirobbant dízelbotrány (mint ismert, a VW egyszerűen meghamisította a károsanyag-kibocsátásra vonatkozó adatokat). Érdekesség, hogy ugyanerre a listára 2018-ban felkerült a Marut-Suzuki, mostanra viszont beelőzte őt a Porsche.

Forrás:

Kapcsolódó írások

Volkswagen e-Up! elektromos kisautó elölről
2019. május 22.
Szlovákiában készülnek a konszern szupermini villanyautói
A 8 legszebb hangú V12
2017. június 13.
A V10-ek után mindenképp érdemes a 12 hengeres V motorokat is átnyálazni. Szinte kizárólag szuperautókat és óriás luxus szedánokat szereltek ilyen szívvel, így a hétköznapi autók szóba se jöhetnek.
A 8 legmegbízhatóbb motor
2017. július 11.
Gyakori vélekedés, hogy régen minden motort úgy terveztek, hogy a világból kimenjen. Manapság a downsizing és a szigorodó emissziós megkötések miatt a gyártóknak kompromisszumokat kell kötni
Képes beszámoló a Parkolóparádéról!
2017. szeptember 15.
Immáron 17. alkalommal rendezik meg a parkolóparádét a Hungexpón. Ahogy az lenni szokott, rengetegen jelentek meg. Kedvenc autóinkról láthatsz képes beszámolót!