Tucatnál is több Shell-kút zárt be Magyarországon

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-05-04, 09:02

Az érintett töltőállomások a vírushelyzet lecsengése után vélhetően újra kinyitnak majd.

A koronavírus-járvány miatt idehaza is drasztikusan megcsappant a kereslet az üzemanyagok iránt, ezért a legnagyobb magyarországi üzemanyag-forgalmazók (Shell, MOL) elkezdték bezárni a benzinkútjaik egy részét.

Shell

A Shell 189 magyarországi töltőállomása közül 15 jutott a – minden bizonnyal ideiglenes – bezárás sorsára. Az érintett kutak olyan településeken, térségek közelében találhatók, ahol több Shell-kút is van, tudta meg a HVG a vállalattól. A bezárt kutaknál az is fel van tüntetve jól láthatóan, hogy az autósok merre találják a legközelebbi töltőállomást.

A Shell azt is elárulta, hogy a töltőállomás-hálózatuk körülbelül 60 százalékában csökkentett nyitvatartási idő van érvényben, amit a telefonos applikációjukon kívül a weboldalukon is feltüntetnek. Az egyes kutak bezárásáról a magyarországi székhelyen döntenek, a konkrét kutat üzemeltető szerződéses partnernek nincs beleszólása a dolgokba.

Shell-kút

MOL

A töltőállomások üzemeltetése a MOL esetében is központi kérdés, a legfontosabb döntést minden országban a helyi kiskereskedelmi vezető hozza meg. A MOL-nál csoportszinten 30-40 százalékkal csökkent az üzemanyag-értékesítés az autósforgalom visszaesése óta. A cég 468 töltőállomást üzemeltet Magyarországon, ezek közül 28-at zárnak majd be ideiglenesen május végétől. Olyan töltőállomásokról van szó, amelyek közelében található másik MOL-kút. További 181 üzemanyagtöltő állomás esetében a nyitvatartási idő változik meg a cég tájékoztatása szerint.

OMV

Az OMV a Shellhez hasonlóan jó néhány kútja esetében megváltoztatta a nyitvatartási időt.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Magyar bankjegy
2020. augusztus 04.
Idehaza majdnem 9 százalékkal csökkentek a benzinárak 2019 elejéhez képest.
Tankoló pisztoly a sofőr kezében
2020. október 16.
Érdekes adatokat közölt a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ).

További hírek