Túra a Renault villanyos modelljeivel!

Közzétéve:
2019-05-13, 14:29

Villanyautót szeretnél? A Renault Elektromos Autó Túra keretein belül most személyesen is megismerkedhetsz a franciák elektromos kínálatával, sőt dupla támogatással juthatsz ZOE-hoz!

Az elmúlt héten rajtolt a Renault Elektromos Autó Túra, melynek keretein belül az érdeklődők kipróbálhatják, mélyebben megismerhetik a Renault tisztán elektromos járműveit. Az első állomásnak a Duna Autó óbudai telephelye adott otthont a Kunigunda útja 56. szám alatt, a sajtó és flottapartnerek képviselői egy szakmai előadáson nyerhettek bepillantást az elektromos autózás történetébe, gyártási és újrahasznosítási eljárásaiba, valamint bővebben esett szó a most életbe lépő kedvezményről.

Renault ZOE elektromos autó

Vitathatatlan tény, hogy elektromos autót vásárolni továbbra sem olcsó dolog, viszont megannyi előnnyel jár, főleg, ha városi közlekedésre, napi 50-100 kilométeres ingázásra használod azokat. Az EU-s adókedvezmények mellett hazánkban az elektromos autók mentesek az átírási illeték, gépjárműadó, cégautó és a regisztrációs adó alól, valamint Budapesten és több nagyvárosban sem kell fizetni a parkolásért. Az állami támogatás mértéke maximum 1,5 millió forint lehet, viszont a Renault május 9-től megduplázza a támogatást a ZOE egyes változatára, méghozzá az R110-es, 300 kilométeres hatótávval rendelkező modelljére. Egészen őszig tudod tehát megvásárolni a már említett modellt 7,8 millió forintért, a 10,7 millió helyett. A ZOE Q90 már szerkesztőségünkben is megfordult, a tesztet az előző linken olvashatod!

Renault Kangoo Z.E.

A szakmai napon a Renault Kangoo Z.E. R60 tisztán elektromos haszongépjárművével mentem egy karikát, mely már egy ráncfelvarrott verzió és az R90-es ZOE-ból származó 90 lóerős elektromotorral hajtja magát. A 33 kWh-s akkumulátorral 270 kilométert képes megtenni a NEDC szabvány szerint, a valóságban viszont a 200 kilométerhez közelít ez az érték. Az új vezérlőegység és akkucsomag mellett a töltési idő is változott, a 7 kWh-s AC töltővel 6 óra alatt fel lehet tölteni az elektromos Kangoot.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2019. december 07.
Az lehetetlen, hogy ezt az otromba valamit komolyan gondolta a marslakó Elon Musk.  
 Elektromos Honda e
2019. július 20.
Az állam egyik kezével elvesz, de a másikkal néha ad. Ezt kihasználva egyre kedvezőbb áron lehet elektromos kisautóhoz jutni.

További hírek