Új modellváltozatokkal frissül a BMW portfóliója

Közzétéve:
2020-01-20, 13:49

Mild-hibrid technológia, új motorok és kárpitozási opciók érkeznek 2020 márciusától.

Minden autógyártó nyakán egyre inkább szorul a hurok, ezért 2020 tavaszán a BMW is jelentős lépéseket tesz a károsanyag-kibocsátási mutatók csökkentése érdekében. Az idén érkező, tisztán elektromos meghajtású és plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modellek mellett egyre inkább fellelhető lesz a mild-hibrid technológia is, amely a BMW 5-ös sorozat után idén tavasszal a BMW 3-as sorozat, a BMW X3 és a BMW X4 modellpalettáján is bemutatkozik.

BMW 3 limuzin

A 48 Volt kapacitású indítógenerátorral és kiegészítő akkumulátorral dolgozó lágy-hibrid megoldás csökkenti a hajtáslánc üzemanyag-fogyasztását és károsanyag-kibocsátását. 2020 tavaszától a technológia a BMW 320d limuzin, Touring és ezek xDrive változatai, valamint a BMW X3 xDrive20d és a BMW X4 xDrive20d alapfelszereltségét is tovább szélesíti. Ezek átlagos fogyasztását 4-5 literben határozza meg a gyártó.

BMW mild hibrid 2020

A mild-hibrid technológia a fékezéskor felszabaduló energiát hasznosítja, a fedélzeti elektromos rendszerek működtetéséhez biztosít energiát, és álló helyzetből történő kigyorsításkor a 48V-os indítógenerátor azonnal elérhető 8 kW/11 lóerő teljesítmény-többlettel fokozza a modell menetdinamikáját. A „vitorlázó” funkció életbe lépésekor 160 km/óra alatti sebességtartományban a belsőégésű erőforrás teljes mértékben lekapcsolódik a hajtásláncról.

BMW mild hibrid

2020 márciusától érkezik a BMW 120d a 2,0 literes soros négyhengeres dízellel, 8 fokozatú automata váltóval. A 3-as sorozat pedig a 318i jelöléssel bővül, ami egy 2,0 literes turbós benzinmotort jelent 156 lóerővel és 250 Nm-es maximális nyomatékkal.

A jövőben a 7-es BMW, a 8-as BMW, valamint a BMW M8 Competition Coupé, a BMW M8 Competition Cabrio és a BMW M8 Competition Gran Coupé is az alapfelszereltség részeként kapja meg az ajtók automatikus Soft Close funkcióját. A BMW X5, a BMW X6 és a BMW X7 portfólióján a szellőző Vernasca bőrkárpit 2020 áprilisától Canberra Beige / Black árnyalatban is elérhetővé válik a három modell számára, a BMW X6 esetében ráadásul az opció Cognac / Black tónusban is megrendelhető lesz. Az X6 esetében a Tartufo / Black, Ivory White / Black, Ivory White / Night Blue / Black árnyalatokban megrendelhető, extra bélésekkel kiegészített BMW Individual Merino bőrkárpitozás, valamint a Coffee / Black és Tartufo / Black tónusokban elérhető BMW Individual Merino bőrkárpitozás is megjelenik.

2020 tavaszától a teljes portfólión újabb 37 négykerekű teljesíti az Euro 6d emissziós szabvány előírásait, amellyel 44-re nő a 2021-től élő környezetvédelmi normát teljesítő BMW modellek száma.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

BMW

Kapcsolódó írások

2019. szeptember 14.
Ha elég időt fordítasz rá, egy közel 40 éves BMW több élményt képes nyújtani, mint bármely más új autó.
McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!

További hírek