2022. március 22. | 23:49

A nyáron bemutatkozhat a Buick első elektromos autója az Egyesült Államokban, amelyen már szerepelhet az új embléma. Ehhez arra van szükség, hogy az illetékes hatóság jóváhagyja a kérelmet.

Szerzői jogvédelemre vonatkozó kérelmet nyújtott be a General Motors a Buick márka logójának egyszerűsített változatára vonatkozóan. Az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalánál jelenleg még feldolgozás alatt áll az ügy, az új emblémát a jóváhagyást követően használhatja az amerikai vállalat. Ez a folyamat általában néhány hónapot vesz igénybe.

Az időzítés kiváló lehet, ugyanis a Buick nyárra ígérte első elektromos autójának bemutatását, melyen így már az új logó díszeleghet. 2021 decemberében az amerikai márka a Buick Electra megnevezésre is szerzői jogvédelmi kérelmet nyújtott be, mely továbbra is elbírálás alatt áll. Könnyen lehet, hogy az érkező elektromos jármű használhatja majd a legendás megnevezést, mely legutóbb 1990-ben szerepelt a gyártó kínálatában.

A Buick fennállása során számos legendás járműnek adott életet, közülük is kiemelkedik a Roadmaster széria, melyet 1936-tól 1958-ig gyártottak. Ha kíváncsi vagy az ikonikus autó elképesztő történetére, ide kattintva olvashatsz a részletekről.