Homlokzati fal és tetőszerkezeti elemek dőltek az utcára és parkoló autókra Budapest belvárosában hétfő délelőtt a VI. kerületi Jókai és Aradi utca kereszteződésében található ötszintes épület tetejéről – írja az MTI.

autóroncsok a törmelék alatt
Kép: Mihádák Zoltán / MTI

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, az omlás az épület tetejéről indult, és magával sodorta az alatta lévő erkélyek párkányzatát is. A törmelék a Jókai utcán parkoló gépkocsikra, valamint az úttestre zuhant.

Az érintett területet a hatóságok lezárták, és a tűzoltók keresőkutyák segítségével vizsgálták át a megrongálódott autókat. A roncsokban végül nem találtak senkit, ahogy a megrongálódott lakásokban sem.

tűzolták vizsgálják a roncsokat
Kép: Mihádák Zoltán / MTI

A szemtanúk beszámolói alapján a fal hatalmas robajjal omlott le, és por hosszú percekig „ködbe” burkolta az utcát. A romok több gépkocsit is szó szerint kilapítottak.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta, hat mentőegységet riasztottak a helyszínre, a mentők négy sérültet láttak el. A legsúlyosabb sérült egy fiatal nő, aki koponyasérülést, gerincsérülést, és belső sérüléseket szenvedett. Három további sérült zúzódások, sebek miatt szorul segítségre. Minden sérültet a baleseti osztályra szállítottak.

autóroncs a törmelék alatt
Kép: Mihádák Zoltán / MTI

Soproni Tamás, a VI. kerület polgármestere közösségi oldalán azt írta, néhány hete sajnálatos tűzeset történt az átalakítás alatt álló épület tetőterében, amelynek tetőszerkezete ma reggel háromnegyed 10 körül leomlott. Hozzátette, egyeztetett a társasház közös képviselőjével és minden segítséget megadnak a házban élőknek, amennyiben szükséges, úgy ideiglenes szállást is biztosítanak számukra.

A Telexen megjelent cikkünkben megszólalatunk egy biztosítási szakértőt arról, hogy mire számíthatnak az épülettörmelék alatt megsemisült autók gazdái.

Nyitókép: Mihádák Zoltán / MTI