Útépítés miatt lesz fakivágás Budapest forgalmas részén

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-07-15, 12:21

Több fának az egészségi állapota amúgy sem megfelelő.

A Szentendrei úton körülbelül két HÉV-megállónyi szakaszon hamarosan felújítás kezdődik, emiatt 62 fa a kivágás sorsára jut majd.

A Mátyás király útjától kezdve egészen a Pünkösdfürdő utcáig végig idősebb fák állnak, törzsükön egy-egy szürke csíkkal. A BKK az Index kérdésére azt válaszolta, az adott útszakaszon elvégzett felmérések arra mutattak rá, hogy

„A területen lévő fák közül 36 rossz egészségi állapotú (fákon lévő kéregrák, gombafertőzés stb.), melyek eltávolítása ezért indokolt. A területen útépítés miatt kell eltávolítani további 26 fát, ezek közül többnek az egészségi állapota sem megfelelő.”

Az ott élő lakóközösség még nem kapott tájékoztatást a tervezett munkálatokról (egy néni például azt hitte, turisták jelölték végig a fákat). A BKK szerint lakossági értesítés csak a munkakezdés előtti héten várható, közleményt pedig csak a munkálatok megkezdésekor ad ki a vállalat.


Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Budapesti dugó
2019. április 16.
A Budapesti Mobilitási Terv sok egyéb projekt mellett mindhárom verziója számol azzal, hogy bevezetésre fog kerülni a dugódíj a fővárosban
Nagy dízelverés volt februárban
2018. március 27.
2018 februárja remek hónapja volt az európai autókereskedőknek: 4,2 százalékkal több autót adtak el, mint egy évvel korábban. A dízelek azonban nagyot buktak.

További hírek